Kütüphane oldu

Güncelleme Tarihi:

Kütüphane oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2014 22:01

Kadıköy Belediyesi, iskelede bulunan ve uzun yıllar belediye binası olarak kullanılan tarihi binayı restore ederek kent kütüphanesine dönüştürdü.

Haberin Devamı

‘Kadıköy Tarih, Edebiyat ve Sanat Kütüphanesi’ olarak hizmete giren 100 yıllık Şehremaneti binasında başta Kadıköylü aydınlar olmak üzere çok sayıda sanatçıya dair bilgi ve belge ile tarih, edebiyat ve sanat koleksiyonları yer alıyor. Mekân söyleşi, panel, sempoyum, izahlı konserler, sergi, akşamüstü sohbetleri ve konferans gibi pek çok etkinliğe ev sahipliği yapacak. Eski Kadıköy belediye başkanı Selami Öztürk’ün başlatıp, yeni belediye başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun geliştirip hizmete açtığı projenin genel koordinatörü ise İlber Ortaylı. 120 bin kitap kapasiteli kütüphaneye Celal Bayar’ın kızı Nilüfer Gürsoy 30 bin kitap bağışında bulundu.

Kütüphanenin bağışçıları arasında Prof. Dr. Yıldız Demiriz, Ferit Edgü, Demir Özlü, Cahit Kayra, Hamit Batu, Leyla Tecer, Mübeccel Versan, Işık-Üneri Okşan, Eray Canberk, Ayhan Dinç, Memet Fuat ve Ömer Ersun da bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!