Kral Şakir karakterleri, tipik bir Türk ailesi

Güncelleme Tarihi:

Kral Şakir karakterleri, tipik bir Türk ailesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2018 14:38

Varol Yaşaroğlu, Kral Şakir'i anlattı...

Haberin Devamı

 - Türkiye’de animasyon deyince ilk akla gelen isimlerdensiniz. Pek çok projeye imza attınız. Kral Şakir nasıl ortaya çıktı?
Kral Şakir, şirketimiz Grafi2000 Prodüksiyon’un bir proje tasarımıdır. Cartoon Network, Türkiye'de bir yerli çizgi film yayınlama kararı aldı ve animasyon yapımcıları arasında konkur açtı. Konkuru biz kazandık ve Kral Şakir 16 Mayıs 2016 tarihinde ilk yayınına başladı. Hayvanları çok seviyoruz. Biz Türkiye’de doğduk ve büyüdük. Hayvan dünyasının bizim insanımızın özelliklerini göstermesi fikri çok hoşumuza gitti. Mesela dürümü çok seven bir Fil Necati gibi…  Berk Tokay ve Can Dizdaroğlu ile birlikte Kral Şakir dünyasını daha da renklendirmek için çocuk ruhumuzu sürekli besliyoruz ve çok eğleniyoruz. Karakterleri tasarlarken en çok önem verdiğim konu, karakterlerin oldukça
yalın ve basit çizgilerden oluşmasıydı.
- Önce çizgi dizi olarak TV de, sonra sinema da izledik. Kral Şakir, şimdi de tiyatro sahnesinde. Tiyatroya aktarma fikri nasıl oluştu? BKM ile olan işbirliğinizden biraz bahseder misiniz?
Kral Şakir'i, dizisi, sinema filmi ve lisanslı ürünleri ile 360 derece yayarak Türkiye'nin en güçlü markalarından birisi haline getirmek için yola çıktık. Bu anlamda Kral Şakir'in bir tiyatro oyununun da olmasını çok arzuluyorduk. Fakat diğer uygulamalarımız gibi tiyatro oyunumuzun da farkındalık yaratacak özellikte, güçlü bir oyun olmasını istiyorduk. Bunu ancak yıllardır alanında öncü olmuş; BKM gibi büyük ve güçlü bir şirket ile başarabilirdik. Gerçekten senaryosunu ulaştırdığımız andan itibaren, BKM'nin yönetmenleri ve ekibi sevgilerini katarak büyük bir titizlikle, sahne tasarımından, kostüm dizaynlarına, ışığından, rejisine kadar harika bir çalışmaya imza attılar. Biz de Grafi2000 Prodüksiyon olarak, sahnedeki karakterlerin interaktif etkileşimde olacakları animasyonları en yüksek kalitede hazırlamaya büyük özen gösterdik. Oyunumuzun müzikleri de çok beğeni toplayacak; buna eminiz ve seyirci tiyatro sahnesinden çok çok mutlu ayrılacak.

Kral Şakir karakterleri, tipik bir Türk ailesi


- Tiyatroda dizi ve sinemanın dışında yeni bir macera izleyenleri bekliyor. Birkaç cümleyle bize bu yeni maceradan bahseder misiniz?
Kral Şakir'in dizisinde ve sinema filminde eksik olmayan macera ve aksiyon, tiyatro oyunumuzda da eksik olmayacak. Oyunumuzda; Kral Şakir ve kardeşi Canan, kaybolan anne ve babalarını bulmak için galaksiler arası çılgın bir yolculuğa atılıyorlar.  Fil Necati ve Mirket de onlara bu eğlenceli ve bir o kadar da tehlikeli macerada eşlik ediyor. 
- Çocuklar kadar büyüklerinde Kral Şakir’i bu kadar çok sevmesinin sırrı sizce nedir?
Kral Şakir ailesinin karakterleri, tipik bir Türk ailesinin özelliklerini sergiliyor. Ve o yüzden çocuklar kadar ebeveynleri de filmlerimizde kendilerinden çok izler ve özellikler buluyorlar. Bu anlamda karakterlerimizle özdeşleşmek çok kolay. Yeni nesil mutlaka eski nesilden çok daha zeki olarak dünyaya geliyor. Ve biz buna saygı duyarak, konularımızı ve esprilerimizi onların zeka düzeylerine saygı duyarak hazırlıyoruz. O yüzden bu espriler doğal olarak yetişkinlerin de zekasına hitap ettiği için onlar tarafından da büyük bir beğeniyle izleniyor. Kral Şakir izlemeden gece yatağına girmeyen bir yetişkin kitlesi hızla büyümeye devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!