Kes!f Ödülü Ağustos Esintisi’ne

Güncelleme Tarihi:

Kesf Ödülü Ağustos Esintisi’ne
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2015 22:18

BU sene 14’üncüsü düzenlenen !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali’nin ödülleri, önceki gece NuPera’da yapılan ödül töreniyle sahiplerine verildi.

Haberin Devamı

Selen Uçer’in sunuculuğunu yaptığı gecede, bu yıl 8’inci kez düzenlenen ‘Keş!f Yarışması Ödülleri’, ‘Aşk & Başka Bi’ Dünya’ ile ‘Türkiye’den Kısalar İzleyici Ödülleri’ sahiplerini buldu. Keş!f yarışmasının kazananı ‘August Winds’ (Ağustos Esintisi) filmiyle Brezilyalı yönetmen Gabriel Mascaro olurken, ‘Aşk ve Başka Bi’ Dünya Yarışması’nın birincisi Wiam Simav Bedirxan’ın yönettiği, Suriye ve Fransa ortak yapımı ‘Silvered Water, Syria Self-Portrait’ (Gümüş Suyu: Suriye Otoportresi) seçildi. ‘Türkiye’den Kısalar İzleyici Ödülü’ ise Orhan İnce’nin yönettiği ‘Adem Başaran’ın oldu.

SİYAD JÜRİSİ ‘MARDAN’ DEDİ

Keş!f yarışmasında 10 ülkeden toplam 9 film, 15 bin dolar para ödülü için jüri karşısındaydı. Ödülün ‘August Winds’ filmiyle ‘Yılın İlham Veren Yönetmeni’ seçilen Gabriel Mascaro’ya verilme gerekçesinde, “En büyük gücü, yaşayanlar ve ölüler arasındaki tansiyonu ve belirsizlikleri sıra dışı bir başarıyla yakalayan, o kara alt akıntıyı yaratmış olması” denildi. Keş!f jürisinde Mehmet Kurtuluş, Lila Yacoub, Matias Pineiro, Grant Gee ve Signe Byrge Sorense yer aldı. Aslı Daldal, Esin Küçüktepepınar ve Metin Gönen’den oluşan Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) jürisinin seçimi ise Irak Kürdistanı yapımı ‘Mardan’ filminin yönetmeni Batin Ghobadi’den yana oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!