İnternetten yasal olarak dizi ve film nasıl izlenir?

Güncelleme Tarihi:

İnternetten yasal olarak dizi ve film nasıl izlenir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2016 10:43

Kaliteli filmleri, en iyi dizileri seyretmenin yepyeni yolu BluTV. İşte bu yeni platform hakkında bilmeniz gereken 5 şey.

Haberin Devamı

1) NEDİR?

İnternet üzerinden yasal olarak dizi, film, program izlenebilecek yeni bir platform. Netflix’i düşünün, BluTV onun yerli malı olanı. ‘Hayat Şarkısı’ dizisi de var, ‘Kaynanalar’ da... ‘Mustang’ filmi de var, ‘Amy’ belgeseli de... Türkiye dizi tarihinin önemli örnekleri, son dönem Türkiye sinemasının çok mühim ürünleri, Fransız sinemasının yenileri, Oscar adayı son filmler... ‘Kısmetse Olur’, ‘Beyaz Şov’ gibi programlar da eklenecekmiş yakında. Şimdilik ağırlıklı olarak Kanal D ve D-Smart içerikleri var.

2) NASIL ÜYE OLUNUYOR?

www.blutv.com.tr adresine girip üye olunuyor. Kredi kartı numarası vermek gerekiyor, ilk ay ücretsiz. İkinci ay başlayan aylık ödemeyse 6.90 TL. Üyelikten çıkmak da iki tıkla mümkün.

 

Haberin Devamı

İnternetten yasal olarak dizi ve film nasıl izlenir



3) NASIL İZLEYECEKSİNİZ?

Bilgisayarlarda, akıllı telefonlarda, tabletlerde ve belli başlı tüm akıllı televizyonlarda BluTV’yi izleyebilirsiniz. Samsung akıllı telefonlarda uygulama kurulu geliyor.

4) NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Aslında 23 Ocak’tan beri kullanıma açık. (Ben üç haftadır kullanıyorum ve dizileri hiç reklamsız oradan izliyorum). Bu ay tanıtımlara başlanacak.

5) DİĞER PLATFORMLARDAN FARKI NE?

Kurulumsuz, taahhütsüz, reklamsız olması. Yani üye olduğunuz andan itibaren hemen HD kalitesinde izlemeye başlayabileceğiniz, istediğiniz an üyelikten çıkabileceğiniz yasal bir platform.

HAFTANIN SEÇKİSİ

Dizi: Arka Sokaklar (Kanal D, cuma, 20:00)
Konser: Martha Argerich, Bach eserlerini seslendiriyor (Mezzo, pazartesi, 17:30)
Gezi: Mete Horozoğlu ile Endülüs (İz TV, salı, 16:25)
Belgesel: BBC’den Meşhur Suikastler (Che Guavera) (24 TV, cumartesi, 21:15)
Film: Beyaz Tanrı / White God (Moviemax Festival, pazartesi, 21:45)

 

** 1 Nisan itibariyle D-Smart’a dört yeni kanal katıldı: E! Entertainment HD, Fashion TV HD, Trace Urban HD ve BBC World News HD.

Haberin Devamı

HAFTANIN BELGESELİ: X JENERASYONU MERCEK ALTINDA

İnternetten yasal olarak dizi ve film nasıl izlenir

1961 ve 1981 yılları arasında doğan X jenerasyonunu şekillendiren faktörlerin incelendiği ‘X Jenerasyonu’ belgesel serisi başlıyor.
WikiLeaks, Berlin Duvarı, walkman, İngiliz kraliyet düğünü ve ‘Demir Leydi’ Margaret Thatcher’ın seçilmesi gibi konuların yer aldığı belgesel, dönemin tüm manşetlerini birer saatlik bölümler halinde ekrana taşıyacak.

Nat Geo, Pazar, 23.00 

SİZİ BUZ PİSTİNE ALALIM

İnternetten yasal olarak dizi ve film nasıl izlenir

Geçen perşembe İstanbul Silivrikapı Buz Pisti’nde başlayan Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası (Div. 3) 9 Nisan’a dek sürüyor. Şampiyonada Bosna Hersek, Gürcistan, Lüksemburg, Hong Kong ve Güney Afrika Cumhuriyeti ile karşılaşacak milli takımımız, birinciliğe ulaşarak bu spor dalında bir üst klasmana geçmek için mücadele veriyor. NTVSpor ve SportsTV kanallarından canlı yayınlanacak şampiyonada, Türkiye 3 Nisan’da Bosna Hersek (16.30) 4 Nisan’da Hong Kong (13.00), 6 Nisan’da Güney Afrika’yla (13.00) oynayacak. 

BAKMADAN GEÇME!