Günün en iyi 5 etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Günün en iyi 5 etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2015 11:04

"Bu akşam ne yapsak" diyenlere, işte günün en iyi 5 etkinliği...

Haberin Devamı

Günün en iyi 5 etkinliği
GORAN BREGOVİC KONSERİ

Günün en iyi 5 etkinliği

21:00, Congresium Ankara, Ankara

Balkan müziğinin gelmiş geçmiş en büyük maestrolarından Goran Bregovic, mayıs ayında bir kez daha Türkiye'yi ziyaret ediyor.


Günün en iyi 5 etkinliği
RIFF COHEN KONSERİ

28 yaşında olmasına rağmen olgun, bazen dramatik ve yer yer karanlık bir müzikal dil kullanan İsrailli müzisyen Riff Cohen; yetenek, güzellik, sadelik, tevazu ve neşenin örneği ender bulunan bir kombinasyonu olarak tanımlanabilir.

Haberin Devamı

Günün en iyi 5 etkinliği
Tel Aviv Üniversitesi'nde Müzikoloji eğitimi almış olan Cohen’in müzikal etkileşimlerinin genel olarak popüler kültüre dayandığını söyleyemesek de müzikal anlayışında Sudan, Fas, Fransa ve Amerikan müziklerinin popüler altyapısının izleri görülüyor. Cohen, kendisi için en büyük ilham kaynağı olarak Tunus’un Djerba adasında yaşayan ve okuma-yazma bilmediğini belirttiği büyükannesini gösteriyor.

Hala İsrail’de yaşayan Riff Cohen, 8 yaşından itibaren kendi şarkılarını besteleyip, şiir yazıyor. Aynı tarihlerde de şarkı söylemeye de başlayan Cohen, İsrail’deki hayatına söz yazarı ve solist olarak devam ediyor. Çıkış albümünü 2012 Ağustos ayında İsrail’de yayınlayan Cohen, bu albümden bir sene sonrasında yayınladığı “A Paris” adlı single çalışması ve bu single’ın video klibiyle müzikseverlerin dikkatini çekti. Prodüksiyonu da kendisine ait olan albüm 14 şarkıdan oluşuyor. Farklı dillerde seslendirdiği bu şarkıların dört tanesi İbranice, bir tanesi Nubia dilinde (Kuzeydoğu Afrika’da Mısır ile Sudan arasındaki bölgede kullanılan yerel bir dil) ve diğerleri ise Fransızcadır.

Haberin Devamı

Cohen’in müzikal anlayışı geniş bir tarz ve tını çeşitliliği gösteriyor. Ritmlerinde duyulan doğuya özgü tınılar Kuzey Afrika müzikal kültürünün kökenlerinden gelmekte ve Cohen’in sunduğu yepyeni müzikal anlayış ile tutarlılık göstermekte. Riff Cohen’in harikulade sahne performansı, çeşitli duyguların dışavurumu ve duygusal tecrübelerin kendi müziği içerisinde vücut bulmuş hâli olarak betimlenebilir.
22:00, Hayal Kahvesi Alsancak, İzmir

Günün en iyi 5 etkinliği
YÜZYÜZEYKEN KONUŞURUZ KONSERİ

Günün en iyi 5 etkinliği

21:30, Passage Pub, Ankara

2011 yılının Mayıs ayında kurulan Yüzyüzeyken Konuşuruz, başta sadece genç bir şarkı yazarının video kamerayla kaydedip yayımladığı şarkılarından oluşan bir projeydi. Sonrasında insanların yayınlanmış olan şarkılara yoğun ilgi göstermesi, projenin internette oldukça yüksek bir şekilde ses getirmesinin ardından Kaan Boşnak, grubun elektro gitaristi Engin Sevik ile beraber güç birleştirme kararı aldı. Kemik kadrosu Kaan Boşnak ve Engin Sevik'ten oluşan Yüzyüzeyken Konuşuruz'un orkestrasında üç yıllık sahne süreçlerinde birçok isim yer aldı. 2013 Eylül'ünde Fono Müzik'ten "Evdekilere Selam" albümünü yayımladılar.

Haberin Devamı

Yüzyüzeyken Konuşuruz, metropolün içinde sıkışmış; kayıp bir jenarasyon olma tehlikesinin eşiğinde büyümüş iki genç insanın anlattığı hikayelerden oluşan şehirli bir lirik müzik grubu... Yaptıkları müziği en genel bakışla indie-folk olarak isimlendiriyorlar. Gitar ve vokalde Kaan Boşnak, elektro gitarda Engin Sevik, bas gitarda Canberk Ünsal ve davulda Can Kalyoncu'dan oluşan kadrosuyla "Otoban Sıcağı" isimli ikinci albümlerini kaydeden Yüzyüzeyken Konuşuruz, konserlerine devam etmekte...

Günün en iyi 5 etkinliği
İNCİ ARAL SÖYLEŞİSİ

Günün en iyi 5 etkinliği

17:00, Akbank Sanat, İstanbul

Haberin Devamı

Etkinlik kapsamında, Aral'ın "Kendi Gecesinde" adlı kitabından okumalar ve sonrasında da katılımcılarla birlikte karşılıklı olarak değerlendirmeler yapılacak.

İNCİ ARAL, "Kendi Gecesinde" adlı kitabında tanımak istemediğiniz, yakınında, hatta belki içindeyken bile kolay kabul edemediğiniz dünyalara eğiliyor.

"Kendi Gecesinde", Doğu'dan Batı'ya tüm çelişkileriyle bir Türkiye resmi çizerken kirlenme ve ayrışmalar sürecinde, yaşamın anlamı, mutluluk arayışı ve aşk üzerine okuru derin düşüncelere götüren bir roman... Siyasi ve toplumsal olguları mizahla harmanlayan geleneksel gölge oyunu Karagöz-Hacivat ise hikayenin mozaiği...



Günün en iyi 5 etkinliği
BAŞARIMI KARILARIMA BORÇLUYUM (TİYATRO)

Haberin Devamı

Günün en iyi 5 etkinliği

20:30, Trump Kültür ve Gösteri Merkezi, İstanbul

Ünlü yazar Aziz Nesin'in ölümsüz eserlerinden "Başarımı Karılarıma Borçluyum" oyunu, Türkiye'de ilk kez Tiyatro Kedi tarafından 6 Mayıs'ta Trump Kültür ve Gösteri Merkezi'nde sahneleniyor!

"Başarımı Karılarıma Borçluyum" oyununda başrolleri; Aydan Şener, Emre Büyükpınar, Burçin Bildik, Damla Cercisoğlu, Suat Güzey, Gurur Aydoğan, Hilmi Özçelik, Murat Terzi ve Hakan Altıner paylaşıyor.

Birçok kez evlenen ve her evliliği kötü ve komik bir şekilde sonuçlanan Ziya'nın hayatı esprili bir dille seyirciye anlatılıyor. Çalgılı şarkılı oyunun sonunda Ziya'nın yaptığı evliliklerin onu nasıl bir adam yaptığını ve hayata bakış açısını nasıl değiştirdiğini göreceksiniz.

Ziya'nın bu zamana kadar evlendiği birbirinden farklı tip ve tarzdaki 7 kadını ise başarılı oyuncu Aydan Şener canlandırıyor. Oyunun müziklerinde İlhan Şeşen'in imzası yer alırken, oyunun yönetmenliğini ise Damla Cercisoğlu üstleniyor. "Başarımı Karılarıma Borçluyum" oyununun müzik direktörü Murat Cem Orhan, koreografi Gül Beşkök, dekor ve kostüm tasarımcısı Tülin Pural, ışık tasarımcısı ise Özgür Kaan Pural...

BAKMADAN GEÇME!