Futbolun efsane ismi ölümsüzleşiyor

Güncelleme Tarihi:

Futbolun efsane ismi ölümsüzleşiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2016 16:41

Futbol dünyasının gelmiş geçmiş en iyilerinden biri olarak gösterilen Diego Maradona belgeseli geliyor. Filmin yönetmenliğini BAFTA ödüllü İngiliz yönetmen Asif Kapadia üstleniyor.

Haberin Devamı

Geride bıraktığımız yıllarda futbolun efsaneleri olan Eric Cantona, Zidane ve Türk futbolunun Taçsız Kral'ı olarak tanınan Metin Oktay'ın hayatlarını anlatan filmler izleyicilerle buluştu. Futbol takımlarını, taraftar gruplarını ve futbolu yansıtan pek çok film vizyona girdi. Son olarak yıldızı çok geç parlayan Leicester City'nin 9 numarası Jamie Vardy'nin hayatını anlatan bir filmin çekilmesi gündemdeydi. Şimdi ise futbolun efsanesi olarak bilinen Diego Maradona'nın belgeseli gündemde.

EFSANE FUTBOLCUNUN BELGESELİNİ ASİF KAPADIA YÖNETECEK 

Hem saha içinde usta futbolculuğu hemde saha dışındaki özel hayatıyla her zaman medyanın odağında olan Maradona'nın ilk belgeseli 2008 yılında Emir Kusturica'nın yönetmenliğinde vizyona girmişti. Şimdi ise Maradona'nın hayatını anlatacak yeni belgesel gündemde. Belgeselin yönetmenliğini üstlenecek olan isim ise Senna ve Amy gibi belgesellerle adından söz ettiren Asif Kapadia.

Haberin Devamı

Futbolun efsane ismi ölümsüzleşiyor

Eleştirmenler, taraftarlar ve futbolcuların bir dönemin Pelé ile en iyi futbolcu olarak gördüğü Maradona; FIFA 20. Yüzyılın Oyuncusu ödülü, yer aldığı dört FIFA Dünya Kupası, yüksek transfer ücretleri, attığı goller ve sorunlu özel hayatıyla binlerce kişinin hayatında önemli bir figür olarak yer alıyor. 

BİLİNMEYEN YÖNLERİYLE MARADONA

Amy belgeseliyle eleştirmenlerden olumlu notlar alan Asif Kapadia yeni belgeselinde önemli işler başaracak gibi görünüyor. Maradona'nın kişisel video arşivine ulaşan Asif Kapadia, efsane oyuncunun hayatını tüm gerçekliğiyle tarafsız bir şekilde anlatması bekleniyor.

Futbolun efsane ismi ölümsüzleşiyor
 tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!