Filmlerle insan hakları

Güncelleme Tarihi:

Filmlerle insan hakları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2014 00:22

10 Aralık İnsan Hakları Günü vesilesiyle bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilen ‘AB İnsan Hakları Film Günleri, geçen cuma Van’da düzenlenen panelle başladı. Van ve Çanakkale’den geçen festival, 19 Aralık’a kadar Ankara, Eskişehir, Mersin ve Sinop duraklarına uğrayacak.

Haberin Devamı

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun, AB üye ülkeleri ve kültür merkezlerinin katkılarıyla düzenlediği 4’üncü ‘AB İnsan Hakları Film Günleri’, 10 Aralık İnsan Hakları Günü çerçevesinde Türkiye genelinde 6 ilde gerçekleşecek. Film günleri kapsamında öğrenciler, insan hakları savunucuları, sinemaseverler ve konuya duyarlı herkes insan hakları temalı filmleri ve belgeselleri izleyebilecek. 5 ve 7 Aralık tarihleri arasında Van ve Çanakkale’de gerçekleşen festival; Ankara (9-14 Aralık), Eskişehir (10-12 Aralık), Mersin (16-19 Aralık) ve Sinop’tan (17-19 Aralık) geçecek. Festival kapsamında, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 20 Avrupa ülkesinden 20’yi aşkın film ücretsiz olarak gösterilecek.

AÇILIŞIN TEMASI ÇOCUK GELİNLER

Festivalin hem açılışı hem de ilk etkinliği geçen cuma Van’da yapıldı. AB ve Birleşmiş Milletler’in ortak düzenlediği panelin ana konusu çocuk gelinlerdi. Ruth Beti’nin üç dakikalık animasyon filmi ‘Our Girl (Bizim Kızımız)’ ve Muhammet Beyazdağ’ın ‘Zarok (Çocuk)’ filmlerinin gösterimiyle başlayan panelde Van Kadın Derneği’nden Zozan Özgökçe, Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Uzmanı Zeliha Ünaldı, Gündem Çocuk Derneği’nden Emrah Kırımsoy, ‘Zarok’ filminin yönetmeni Muhammet Beyazdağ ve AB Türkiye Delegasyonu’ndan Lise Pate Yılmazer katıldı. Ümit Sezgin’in moderatörlüğünde düzenlenen panelde katılımcılar kurumların ve sivil toplum örgütlerinin çocuk gelinlere dair politikalarıyla ilgili bilgi verdi. Dinleyiciler de kendi ailelerindeki çocuk gelinlerin hikâyelerini paylaştı. Festival programı için: www.avrupa.info.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!