Emre Aydın: 'Melankolik değilim'

Güncelleme Tarihi:

Emre Aydın: Melankolik değilim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2016 11:00

‘Ölünmüyor’ adlı yeni single’ını yayımlayan şarkıcı Emre Aydın, şu aralar ilk yönetmenlik deneyiminin heyecanını da yaşıyor. Aydın’ın yazıp yönettiği korku filmi ‘Cinni/Uyanış’, mayısta vizyonda olacak.

Haberin Devamı

Bir korku filmi çektiniz. Hangi ihtiyaçtan doğdu?

-Yıllardır görüntü yönetmenliği yapıp müzik videoları çekiyordum. Ama film çekmek de neredeyse 10 yıldır istediğim bir şeydi. Uzun zamandır koşturmaca içerisindeyim, bir türlü film çekecek kadar büyük bir zaman aralığı bulamamıştım. En sonunda bir fırsat buldum ve geçen ağustosta çekimlere başladık. Yani bu, “Acaba ben artık bir film mi yapsam” diye ortaya çıkan bir mevzu değil; ancak yapabildiğim bir şey.

Korku filmi sevdiğiniz için mi korku filmi çektiniz?

-Evet. En çok izlediğim tür, korku. Dolayısıyla film çekmeye seyirci olarak en içinde olduğum, en tanıdık olduğum şeyden başlamak istedim.

 

Emre Aydın: Melankolik değilim

Haberin Devamı

 
Senaryoyu nasıl yazdınız?

-Beni korkutan, huzursuz eden sahneler yazmaya çalıştım. Yazarken gayet huzursuzum. Korku filmlerinde duyduğumuz ama duyduğumuzun farkında bile olmadığımız bir ses efekti vardır. O moda giremediğimde o efekti açıp dinledim. Yazarken bir şeyden korkmuyorum ama “O ambiyansı yaratabiliyor muyum”, “Karakterleri konuşturabiliyor muyum”, “İzleyiciyi merak ettirebiliyor muyum” diye çok düşündüm.

Peki, single’a geçelim: ‘Ölünmüyor’un hikâyesi ne?

-Değişik bir şarkı yapmak istedim. Her şeyin başı bu. Bu kez hareketli olsun istiyordum ama daha önce yaptığım hareketli şarkılar gibi de olmasın derdindeydim. Mainstream olmayan ama dinlerken beni rahatsız etmeyecek ‘gürültü’de olmalıydı. Çok neşeli olmasın dedim, içimde dinleyici olarak biriktirdiğim bir sürü şey vardı. Aklımda da ‘ölünmüyor’ diye lirik bir tema olunca, hepsini birleştirdim. Dün (5 Şubat) yayımlandı.

Emre Aydın: Melankolik değilim


Çöpe attığınız şarkınız oldu mu?

-Çok. Ben çok şarkı atarım. Yıllar önce MTV Ödülleri’ni kazandıktan sonra bitmiş bir şarkıyı attım mesela. Ful prodüksiyonlu, vokal koçluğu bile yapılmış, içinde yerli insanın dahi çalışmadığı bir şarkıydı. Ama sonradan beğenmedim, sıradan geldi. Ağır veya hareketli diye değil de, iyi olmadı diye attığım oluyor. Çok zor beğeniyorum.

Haberin Devamı

Mutluyken şarkı yazamayanlar vardır, siz onlardan mısınız?

-Şarkı yazmak benim için öyle bir şey değil. Bu, bence teknik bir iş. Ama çok mutluyken de oturup şarkı yazmakla uğraşmazsınız.

Emre Aydın: Melankolik değilim


Göründüğünüz kadar melankolik misiniz?

-Değilim. Melankolik şarkıları daha fazla yazdığım için insanlar haklı olarak öyle algılıyor. Onlar için şarkı üreten biriyim ben. Kimse bu adam normalde nasıl acaba diye düşünmüyordur. Bu konuda sıkıntım da yok.

Hayatınızın en mutlu anı dediğimde aklınıza gelen kare?

-MTV Müzik Ödülleri’ni kazandığımızı anons ettiklerinde. Sene 2008. Elim ayağım boşalmıştı. Çok gençtim. Şimdi olsam daha serinkanlı yaklaşırım. O zaman tam olarak ne yaptığımı bile bilmiyordum.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!