Caz’ın efsanesi Chet Baker filminden fragman

Güncelleme Tarihi:

Caz’ın efsanesi Chet Baker filminden fragman
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2016 13:43

Caz müziğin en tanınmış trompet çalgıcılarından biri olan Chet Baker’ın hayatının anlatıldığı Born To Be Blue’nun ilk fragmanı yayınlandı. Ethan Hawke’ın Baker’ı canlandırdığı filmin yönetmen koltuğunda Robert Budreau oturuyor.

Haberin Devamı

Caz’ın efsane isimlerinin hayatlarına odaklanan filmlerin detayları gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Geride bıraktığımız zamanda Miles Davis’in hayatına odaklanan filmin fragmanı ve detayları gelmişti. Şimdi de Caz müziğinin efsanevi trompetçisi Chet Baker’ın hayatına odaklanan “Born To Be Blue”dan ilk fragman yayınlandı.

Filmde Gattaca, Gün Batmadan (Before Sunset), İlk Gün (Training Day) ve Presentation gibi filmlerle akıllarımızda yer eden Ethan Hawke, Chet Baker karakterinde karşımıza çıkıyor. Carmen Ejogo filmde Chet Baker’ın kalbinin sahibi Jane’i, Kadar Brown ise efsanevi Caz müzisyeni Miles Davis’i canlandıracak. Robert Budreau filmin senaryosunu yazarken aynı zamanda filmin yönetmenliğini üstleniyor.

 

Haberin Devamı

 

Chet Baker’ın biyografisi 2009 yılında The Deaths of Chet Baker ismiyle sinemaya uyarlanmış filmin yönetmenliğini yine Robert Budreau üstlenmişti. Yeni uyarlama hakkında başrol oynayan Ethan Hawke: “Baker’ın müziğinde beni çeken şey, iyi bir şarkıcı değil; duygu dolu bir şarkıcı olması. Bu özelliği karakteri iyi canlandırmamı sağladı. Ne kadar yalnız olduğu, duygusal açıdan sahici hissettirdi ve bunu kendimin de hissettirebileceğime inandım.” dedi.

Haberin Devamı

2015 Toronto Film Festivali’nde ilk gösterimini gerçekleştiren Born To Be Blue, 25 Mayıs 2016 tarihinde Amerika’da gösterime girecek. Filmin ülkemiz vizyon tarihi şimdilik belirsizliğini koruyor.

 

sinemajor.com Tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!