Cannes ödüllü bir tükeniş bu

Güncelleme Tarihi:

Cannes ödüllü bir tükeniş bu
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2016 18:43

Festival filmlerini sevenlerin es geçmemesini istediğimiz bir film var. İzleyiciyle ilk kez buluştuğu Cannes Film Festivali’nden, En İyi Senaryo ödülüyle ayrılan bir Meksika - Fransız yapımı…

Haberin Devamı

6 Mayıs tarihini bir yerlere not edin. O gün vizyona girecek filmlerden biri olan ‘Kronik’ (Chronik) hem konusuyla hem kadrosuyla gününüzün en keyifli anlarından biri olacak. Meksikalı yönetmen Michel Franco, bu 3. filminin hem yönetmen hem de senarist koltuğunda yer alıyor. Geçtiğimiz aylarda prömiyerini yaptığı Cannes Film Festivali’nden En İyi Senaryo ödülüyle ayrılan filmde bir erkek hemşirenin hikayesine ortak olacağız. Ölüm döşeğinde olan hastalarla ilgilenen, onlara bakan ve onları yıkayan David, aslında kendiyle özdeşleşmeye ve kendini arındırmaya çalışmaktadır..

FİLMİN KADROSUNDA O İSİMLER!

Cannes ödüllü bir tükeniş bu

Haberin Devamı

Filmin başrollerinde Reservoir Dogs ve Pulp Fiction gibi filmlerdeki eşsiz oyunculuğuyla tanıdığımız Tim Roth, NBC’nin sevilen dizisi Grimm’den bildiğimiz Bitsie Tulloch ve ilk kez 2008 yılında Kara Şövalye’de ‘Joker’s Thug’ olarak gördüğümüz David Dastmalchian yer alıyor.

FİLME DAİR BEKLENTİLER YÜKSEK...

Cannes ödüllü bir tükeniş bu

Filmin en can alıcı noktası, bireysel bir tükenişe değinmesi. Hemen hemen herkesin arada bir hissettiği o ‘sorgulama’ anı. Geçmişiyle yüzleşmek zorunda kalan hemşirenin de aslında en az o hastalar kadar ilgiye ve bakıma ihtiyacı var. Michel Franco, kendine has sinema diliyle bunu abartmadan aktarıyor izleyiciye. Yönetmenin bir önceki filmi Lucia’dan Sonra’da da aynı hassasiyet vardı. Nitekim bu filmiyle de 2012’de Cannes’da, ‘Belirli Bir Bakış’ bölümünün galibi olmuştu. Tükendiğinin farkında olan bir hemşirenin ardından, bize kendimizi sorgulamak için derin bir bakış açısı sunacak olan 'Kronik' izleyicilerle buluşmaya gün sayıyor.

 

Haberin Devamı

gerekeniyap.com Tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!