Çamur’dan hayranlarına 45’lik sürprizi!

Güncelleme Tarihi:

Çamur’dan hayranlarına 45’lik sürprizi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2017 12:47

Müzik dünyasının kült grupları arasında yerini alan Çamur, uzun bir sessizliğin ardından iki şarkıdan oluşan bir 45’lik ile hem müzik dünyasına hem sevenlerine geri döndü.

Haberin Devamı

Türkiye müzik tarihinin kült gruplarından Çamur, uzun bir aradan sonra yeniden bir araya gelişini geçtiğimiz günlerde yayınlanan ilk 45’liği ile duyurdu. Koleksiyoncular için sınırlı sayıda basılıp numaralandırılan 45’lik, Arpej Yapım etiketiyle plak mağazalarındaki yerini aldı. Bu 45’lik ile müzikseverlere “yeniden merhaba” diyen Çamur, bir taraftan yeni albüm hazırlıklarını sürdürürken,  diğer taraftan da özlenen sahne performanslarıyla konserlerine devam ediyor.

Çamur’dan hayranlarına 45’lik sürprizi

Çağatay Kadı ve Murat Ak’ın bir araya gelmesiyle temelleri atılan Çamur, verdiği sayısız konser ve 2006 yılında yayınlanan ilk albümü “Bu Aşkın Izdırabını...” ile dönemin kült gruplarından biri olmayı başarmıştı. İlk albümlerinin yayınlanmasının ardından dağılan grup, Çağatay Kadı ve Murat Ak’ın müzik kariyerlerine ayrı kulvarlarda devam etmelerine rağmen uzun süre birlikte sahne almadı. Beklenmedik bir zamanda, talihsiz bir şekilde hayatını kaybeden grubun kadim üyesi Ömür Kılıçaslan ve ilk albümlerinin yapımcılarından Bahadır Dikeçligil’i anmak üzere, 18 Kasım 2015 tarihinde uzun bir aradan sonra tekrar sahneye çıktılar. Bu tarih, Çamur için yeni dönemin başlangıcı oldu ve grup, 24 Eylül 2016’da KadıköySahne’de verdiği konserle yeniden bir araya geldiğini duyurdu.

Haberin Devamı

Çamur’dan hayranlarına 45’lik sürprizi

2016 itibariyle konser vermeye yeniden başlayan grup, bir arada olmadıkları yılları temsil eden iki şarkıyı bir 45’lik ile yayınlama kararı alarak müzik dünyasına geri döndü. Plağın A yüzündeki “Ayrılamıyoruz Meliha’yla”, Çamur’un dağılmadan önce yaptığı son şarkı. B yüzündeki “Ömrüm” ise Ömür Kılıçaslan’ın hatırasına ithafen yazılan bir ağıt niteliğinde. Grup için büyük anlam taşıyan bu iki şarkıyı bir 45’likte yayınlayan Çamur böylece, dinleyenlerine “kaldığımız yerden devam” mesajını veriyor. Şimdiden yeni şarkılarının kayıtlarına başlayan Çamur, yaz sonunda çıkacak yeni albümü ile hayranlarını özlenen şarkıları ile buluşturmaya devem edecek.

Haberin Devamı

Çamur 45’liğinde yer alan şarkılara Spotify üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!