Çakma selamlar

Güncelleme Tarihi:

Çakma selamlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2015 01:41

Power Türk’ün öncülüğünde hazırlanan ‘En İyiler 2015-1’ albümünde şaşırtıcı şekilde 2014’ün şarkıları var. Üstelik seçilen şarkılar en iyi olmanın kıyısından bile geçmiyor.

Haberin Devamı

Karma (yani karışık) albümler 90’lardaki pop patlamasıyla çoğaldı bizim buralarda. 60, 70 ve 80’li yıllarda yapılan bu türdeki albümlerin sayısı o kadar azdır ki neredeyse tek tek sayılabilir.

Ama pop patlaması sırasında, dinleyici böyle bir istekte diretti ve başta Universal olmak üzere, çeşit çeşit, biçim biçim karma albümler piyasayı sardı.

Dışardakiler bunu çok zaman önce keşfetmişti, bizimkileri dinleyici mecbur etti. Ama dışardakilerle farkımız büyük. Hem nicelik hem de nitelik olarak. Hatta bazen, bizzat firma tarafından çizilmiş çerçeveye dahi uyulmayabiliyor.

Kim yatacak yanına?

Çakma selamlar

Power Türk’ün öncülüğünde hazırlanan ‘En İyiler 2015-1’ hafta içi verildi piyasaya. İsme bakıldığında ne beklenir? Power’ın 2015 yılında öne çıkmış şarkıların bir bölümünü yan yana getirmiş olması beklenir.

Albüm hemen açılış şarkısı ile birlikte yalanlıyor kendisini. Ayşe Hatun Önal’ın askeri marşımsı şarkısı ‘Çak Bir Selam’ı, geçen yılın ortalarında yayınlamıştı Sony. Yani bu yılın değil, geçen yılın şarkısı bu. Gökhan Tepe (‘Gelsen de Anlatsam’), Bengü (‘İkinci Hal’), Gökçe (‘Reva’) ve Gülden Mutlu’nun (‘Yatsın Yanıma’) şarkıları da öyle, kalan şarkıların bir kısmı da. Geçen senenin şarkıları bunlar, tarihleri geçmiş.

Ne bu şimdi? ‘En İyiler 2014’ mü? Aslında bu bile değil, çünkü albümdeki şarkıların bir kısmı (Power’ın ve yeni müzik piyasamızın ölçüsü belirsiz kıstaslarına vurursak dahi) en iyi olmanın kıyısından bile geçmiyor.

Albümde 2015’e ait şarkı sayısı çok az. Şebnem Ferah, Deniz Seki, Göksel ve Mabel Matiz’in şarkıları hariç, iyi şarkı da pek yok. Canı çektiği gibi çalıp söylemeye alışmış Power Türk’ün, iyilikleri kendinden menkul şarkıları doldurduğu bir albüm bu.

Böyle bir şarkı listesi ile albüm yapmanın amacı dijital gelirlerinden daha fazla pay kapmak değilse eğer, cahilliktir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!