Bütün çocuklar ‘araba hırsızı’ mı olacak?

Güncelleme Tarihi:

Bütün çocuklar ‘araba hırsızı’ mı olacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2015 12:11

Uyuşturucu, gasp, hırsızlık, kadın ticareti, pornografi, adam öldürme, silah, içki, zorbalık ve çok daha fazlası… Kötülükle puan kazandıran oyun GTA 5 (Grand Theft Auto-Büyük Araba Hırsızlığı) artık bilgisayarlarda!

Haberin Devamı

Bir konsol oyunu olan GTA 5’e artık bilgisayarlardan da erişilebilecek. Oyun her ne kadar +18 etiketi ile yayımlansa da çok küçük yaşlardaki çocuklar da bu oyunu oynuyor. Üstelik çoğu zaman bundan ailelerin haberi bile olmuyor. Çocuklar, internet kafelerde bu oyunla saatlerini harcıyor. Oyunda, çocuk ve gençler için ‘kötü’ diye nitelendirilebilecek ne varsa yer alıyor. Oyunu oynayan çocuk araba ile yolda giderken karşısına çıkan bir köpeği veya yavaş yavaş yürüyen bir yaşlıyı ‘zevkine’ ezebiliyor. Karşısına çıkan kişi rakibi olmasa bile rahatça öldürebiliyor. Kadın ticareti yapabiliyor, sanal olarak cinsellik yaşıyor, uyuşturucu kaçırıyor, tecavüz edebiliyor, gasp yapabiliyor.

HIRSIZLIK, UYUŞTURUCU VE CİNAYET

Bütün çocuklar ‘araba hırsızı’ mı olacak

Haberin Devamı

Uzmanların da açıkladığı gibi çocuklar gerçeği oyunla öğrenir. Çizgi karakterler çocuk zihninde, gerçek karakterlerden daha yoğun bir etkiye sebep oluyor. Bu tür üç boyutlu oyunlarda ise gerçek ile oyun birbirine karışıyor. Öldürme veya hırsızlık eylemi çocuğa puan kazandırıyor. Bu durum da öldürme veya hırsızlık eyleminin çocuk zihninde olumlu gösterilmesine sebep oluyor.

14 NİSAN’DA BİLGİSAYARLARDA

ABD’li Rockstar Games firmasının ürettiği oyuna 14 Nisan’dan itibaren internetten de rahatça ulaşılabilecek.

BAKMADAN GEÇME!