Burak Sergen 'Çingene Boksör'le tiyatro sahnesinde

Güncelleme Tarihi:

Burak Sergen Çingene Boksörle tiyatro sahnesinde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 15:13

“DeepBlueIdeas “ Sanatsal yapımlar “Çingene Boksör” adlı oyunla İstanbul sanat hayatına merhaba diyor. Oyunun kahramanı boksör Ruki’nin hikayesi, Johann Rukeli Trollmann’ın gerçek hayat öyküsüne dayanıyor.

Haberin Devamı

TOPLAMA KAMPINDA ÖLDÜRÜLEN BOKSÖR RUKİ'NİN ÇARPICI ÖYKÜSÜ
1907 yılında Hannover'de doğan ve 1933 orta sıklet Almanya şampiyonu olan Rukeli Trollmann, 1944 yılında Wittenberg’te bir toplama kampı olan, Neuengamme 2'de hayatını kaybetmişti.

Burak Sergen Çingene Boksörle tiyatro sahnesinde
Rukeli Trollmann

Çağdaş Türk tiyatrosunun en önemli oyuncularından biri olan, sayısız ödül sahibi Burak Sergen, en son geçtiğimiz yıl tek kişilik “Hitler adlı oyunuyla on binlerce seyirciye ulaşmıştı. Sergen; bu kez “Çingene Boksör” adlı bu oyunla, yaşanmış bir hayat hikayesini izleyicilerle paylaşıyor.

Burak Sergen Çingene Boksörle tiyatro sahnesinde

Burak Sergen

Haberin Devamı

Rike Reiniger tarafından yazılan oyun, Dr Gülen İpek Abalı tarafından dilimize çevrildi. Daha önce Almanya'da, sahnelenen Çingene Boksör, Türk Tiyatro dünyasında, tek kişilik bir gösteri olarak hayat buluyor. Kerem Kuraner’in yapımcılığını üstlendiği oyunun yönetmeni ise Emrah Elçiboğa. 

Çingene Boksör'ün müzikleri Hakan Şavklı, kostümleri Serdar Başbuğ, dekorları Emrah Elçiboğa ve ışık tasarımı ise Aslı Atasoy tarafından gerçekleştirildi. 

Perdelerini ilk kez Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu sahnesinde, 27 Ekim 2015'te açacak olan Çingene Boksör, daha sonra 4 ve 18 tarihlerinde “Duru Tiyatro”da sahnelenecek. Oyun, Aralık ayında Türkiye turnesine başlayacak. 

BAKMADAN GEÇME!