Beyoğlu zabıtası Filmmor Kadın Filmleri Festivali'ni bastı!

Güncelleme Tarihi:

Beyoğlu zabıtası Filmmor Kadın Filmleri Festivalini bastı
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2015 09:56

Beyoğlu’nda zabıtalar, Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali’ni bastı. Yönetmen Nassima Guessoum tepkisini “Welcome to Turkey” (Türkiye’ye hoşgeldiniz) sözleriyle dile getirdi.

Haberin Devamı

Bu yıl 13'üncüsü gerçekleştirilen Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nde zabıta baskını yaşandı. Beyoğlu’nda Rampa Kafe’deki salonda Piçler (Bastards) isimli filmin gösterimi sırasında zabıtalar, mekanın film gösterimi için ruhsatının olmadığı gerekçe göstererek salonu bastı. Salondaki izleyicileri dışarı çıkarmak istedi. Filmin Cezayirli yönetmeni Nassima Guessoum zabıtalara tepkisini şu sözlerle ifade etti: “Welcome to Turkey” (Türkiye’ye hoşgeldiniz)

Festival Koordinatörü Melek Özman, festivalin tüm izinlerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından alındığını söyleyerek, “Zabıtalar mekanın film gösterimi için ruhsatı olmadığını ileri sürerek film gösterimini kesip salonu mühürlemek istedi. Yaklaşık bir saat kadar zabıtaya direndik gerekirse gözaltına alın fakat festival gösterimini durdurmayacağız dedik” ifadelerini kullandı. Özman, belediyeyi ve ilişkileri olduğu milletvekillerini arayarak zabıtaları durduklarını belirtti. Zabıta baskını sırasında filmi gösterilen yönetmen Nassima Guessoum, baskın sırasında salonda olmadığını baskından sonra salona geldiğini dile getirerek “Kadınların direnmesiyle zabıtalar geri çekildi. Korktum ve zabıtaların her şeyi alacaklarını düşünerek filmimin kopyasını ve tüm gereçlerimi aldım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!