Atatürk'ün sevdiği şarkılar

Güncelleme Tarihi:

Atatürkün sevdiği şarkılar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2016 08:49

Yine Kasım ayı, yine hüzünlü bir gün. 1938’ten bugüne tam 78 yıl geçti. Biz de Atatürk’ü bu 10 Kasım’da en sevdiği şarkılarla anmak istedik ve en çok hangi şarkılarla onu yad ettiğimizi Spotify ile birlikte sizler için derledik.

Haberin Devamı

Atatürk’ün sevdiği şarkılar arasından en çok “Fikrimin İnce Gülü” dinleniyor. Bu zarif eseri ise “Kimseye Etmem Şikayet” takip ediyor. Üçüncü sırada “Sigaramın Dumanı” yer alırken, mevzubahis Atatürk olunca 4’üncü sıraya elbette bir efe türküsü olan “İzmir’in Kavakları” yerleşiyor. Atatürk’ün sevdiği şarkılar arasında en çok dinlenen bir diğer eser ise meyhanelerin olmazsa olmazı “Çile Bülbülüm Çile”.

İşte Atatürk’ün sevdiği şarkılardan Spotify’da en çok dinlenen 5 şarkı:

1-      Fikrimin İnce Gülü
2-      Kimseye Etmem Şikayet
3-      Sigaramın Dumanı
4-      İzmir’in Kavakları
5-      Çile Bülbülüm Çile

 

 

Haberin Devamı

ATATÜRK’ÜN SEVDİĞİ ŞARKILARA GENÇLERDEN BÜYÜK İLGİ

Atatürkün sevdiği şarkılar

 

Spotify verilerine göre, Atatürk’ün sevdiği şarkıları Spotify üzerinden yüzde 75’lere varan bir oranla en çok erkekler dinliyor. Atatürk’ün sevdiği şarkılar, en çok 18-22 yaş aralığındaki Spotify kullanıcıları tarafından dinlenirken, 23 – 27 yaş aralığı bu şarkıları en çok dinleyen ikinci yaş grubunu oluşturuyor. Görünen o ki gençler Atatürk’ün sevdiği şarkıları unutmuyor. İlginç bir detay daha var; Müzeyyen Senar ve Safiye Ayla’nın birlikte seslendirdiği Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar albümü geçen sene 9-10 Kasım tarihleri arasında Spotify üzerinden o kadar çok dinlenmiş ki, sadece bu kısacık zaman aralığında albümün dinlenme oranı yüzde 410 artmış. Bakalım bu yıl da aynı rekora ulaşacak mı?

 

ATATÜRK’ÜN SEVDİĞİ ŞARKILARDAN SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ 

Atatürkün sevdiği şarkılar

1-    Fikrimin İnce Gülü
2-    Kimseye Etmem Şikayet
3-    Sigaramın Dumanı
4-    İzmirin Kavakları
5-   Çile Bülbülüm Çile
6-    Mani Oluyor
7-    Havada Bulut Yok
8-    Vardar Ovası
9-    Şu Dalmadan Geçtin mi
10-   Derya Derler

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!