Allame: 'Yozlaşmaya her şeyimle saldırmak istiyorum'

Güncelleme Tarihi:

Allame: Yozlaşmaya her şeyimle saldırmak istiyorum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2016 12:44

Rap müziğinin son yıllarda öne çıkan ismi Allame ile yeni çıkan teklisi Gölgeler’i ve albüm çalışmasını konuştuk. Ona göre toplumdaki en büyük problem yozlaşma ve dejenerasyon. En iyi mücadele yöntemiyse rap müzik.

Haberin Devamı

Rap müziğe nasıl başladınız?

- 1995’te Cartel’in şarkılarını dinliyorduk. 8-9 yaşlarıma tekabül ediyor. Evde her gece yatmadan önce Cartel’in kaseti teypte dönerdi.

Duygu olarak ne hissettirdi?

- Agresyon. Trabzonlu olmamdan da kaynaklanıyor olabilir. Agresif bir yapımız var. Kick bokstaki yumruk, tekme gibi çok sert ifadeler olduğu için beni içine çekti.

Sizin şarkılarınız nasıl bir konsept üzerine kurulu?

- Şarkılarımı yazarken karanlık bir hava benim tercihim. Birçok MC (rap sanatçısı) eğlenceli veya politik şeylerden bahsediyor. Ben içsel durumlardan bahsetmeyi seviyorum.

 

Allame: Yozlaşmaya her şeyimle saldırmak istiyorum

 

Haberin Devamı

Müziğinizle insanlara ne anlatmak istiyorsunuz?

- Bu alanda herkese hitap etmek için ortak dili bulacağız diye çok kısır şeylerden bahsetmemiz gerekiyor. Bu da bizi pop’laştırır. Ben pop’laşmak istemiyorum. Kendi derdimi,  sıkıntımı bu yelpazede anlatmaya çalışıyorum.

‘Gölgeler’ isimli tekliniz dün yayımlandı. Orada derdiniz nedir?

Gölgeler’de şehir hayatından, kaostan ve karmaşadan son derece sıkılmış bir insanın hem fiziki hem de mental olarak doğaya dönüşünü anlatıyorum.

 

Allame: Yozlaşmaya her şeyimle saldırmak istiyorum

 

ALTERNATİF KALMAK İYİDİR  

Sözleriniz eleştiri yüklü, peki en çok neden rahatsızsınız?

- Yozlaşma ve dejenerasyondan. Buna her şeyimle saldırmak istiyorum. O yüzden böyle agresif sözler çıkıyor.

Altı milyon izlenen klipleriniz var. Bu ilginin sebebi ne?

- Gerçekçiyim, tek sebebi bu. Hatırı sayılır pop’çularla aramızda pek fark yok. Hatta bazen onları geçtiğim bile oluyor. Ben her zaman söylüyorum, alternatif kalmak her zaman iyidir. Gerçekliğimi bozmaktan yana değilim. Çok fazla dinlenmekten öte, saygı duyulan, işini düzgün yapan birisi olarak bilinmek istiyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!