'Akıl Dışı' bir sergi

Güncelleme Tarihi:

Akıl Dışı bir sergi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2015 12:56

Küratörlüğünü Orhan Cem Çetin’in yaptığı Oblivion (Akıl Dışı) isimli sergi, 11 Haziran – 31 Ağustos tarihleri arasında Bau Exp Galeri’de sanatseverlerle buluşacak.

Haberin Devamı

Sergi, kainatta bilinen en karmaşık yapı olan insan beyni, ne yazık ki kendisini, nasıl çalıştığını, neleri becerebildiğini tam olarak anlamaktan aciz. Bilinçli süreçler kadar, kontrolümüz dışında çalışan bilinçdışı ve otonom süreçler de kimliğimizi, davranışlarımızı, eylemlerimizi belirliyor. Rüyalar, sezgiler ve hızlı kararlar ya da serbest bırakılmış zihin halleri, Dadaist otomatik yazma deneylerinde olduğu gibi, kimi zaman bizi beklenmedik ve çok daha güçlü yaratıcılık düzeylerine taşıyor. Pasif hipnozun aksine, tıpkı psikoanalitik süreçteki gibi sanatçının kendi zihninde "surf" yaparken hem araştıran hem araştırılan olduğu bu hal, BAU Genç Sanatçılar II Sergisi'nin temasını oluşturuyor.

Haberin Devamı

Akıl Dışı bir sergi

Bahçeşehir Üniversitesi Galata Kampüsündeki Bau Exp Galeri’de gerçekleşecek sergide, Fotoğraf Video bölümünden mezun olan ve eğitimine devam eden sanatçılardan oluşan sergiden isimler ise şöyle; Ceren Avcı, Eda Emirdağ, Çağla Gezener, Ecem Güler, Balım İslamoğlu, Meriç Zeynep Keskin, Cansu Korkmaz, Özge Morkoç, Mustafa Özkök, Oğuzhan Sarı, Berrin Seyirci, Emre Sezgin, Oğuzhan Yanbaş.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!