Kedili çoraplara partnerler geldi kedili sutyen, don, şort da yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Kedili çoraplara partnerler geldi kedili sutyen, don, şort da yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2008 00:00

Bahar Korçan, Penti markası için moda danışmanlığı yaptı, Penti Tasarım Direktörlüğü görevine eski asistanı Ayşin Bicioğlu’nun gelmesine vesile oldu. Sonuçta ortaya çok iyi bir iç çamaşırı ve mayo koleksiyonu çıktı. Peki Penti deyince aklımıza çorap gelmeye devam etsin mi? Kesinlikle etsin. Ama Penti’den aldığımız kedili çorabın, kedili sutyeni, kedili külotu ve kedili geceliği olduğunu da bilelim.

Bahar Korçan’la Ayşin Bicioğlu’nun dostluğu çok uzun yıllar öncesine dayanıyor. Bicioğlu, Mimar Sinan Üniversitesi’nde tekstil tasarımı öğrencisiyken Bahar Korçan’ın yanında staj yaptı. Mezun olduktan sonra üç yıl, Korçan’ın asistanı olarak tasarımlar yaptı. Sonra Amerika’ya gidip iki yıl iç çamaşırı ve ev giyim alanında çalıştı. Korçan, Penti için danışmanlık yapmaya başladığında markanın bir tasarım direktörüne ihtiyacı olduğu kararına vardı ve aklına ilk önce Ayşin Bicioğlu geldi: "Ayşin işine çok inandığım biri. Varlığı ve duruşuyla Penti’ye güzellikler katacağından emindim. Penti’nin sahipleri ile Ayşin’i buluşturduğum ilk gün anlaştılar. Penti bu konuda çok alçakgönüllü davrandı. Ben pazarın yüzde 96’sına hakim büyük bir firmayım, böyle birine ihtiyacım yok, demedi. Ayşin’in direktörlüğünde bir tasarım departmanı açtı."

GEÇEN YIL BAŞLADI BU YIL PATLADI

Penti çorabın dışında mayo ve iç çamaşırı üretmeye geçtiğimiz yıl başlamıştı. Ama koleksiyonlarda bir bütünlük yoktu. Bahar Korçan tasarım departmanını önce bu konuda uyardı. Çorap, gecelik, iç çamaşırı bütün koleksiyonlar birbirleri ile bağlantılı olmalıydı. Aynı renkler, aynı dokular, aynı desenler kullanılmalıydı. Korçan, hedeflerinin bir kadının gizli dünyasının tamamına hitap etmek olduğunu söylüyor: "Penti mağazalarına girdiklerinde çorabından sutyenine, seksi geceliğinden, tembellik pijamasına kadar her şeyi bulsun istiyoruz" diyor.

Koleksiyonları hazırlarken Bahar Korçan ile Ayşin Bicioğlu’na nasıl paslaştıklarını soruyorum. Ayşin Hanım anlatıyor: "Bahar bana ilk öngörüleri veriyor. Önümüzdeki sezon neler moda olacak, renkler ve dokular nasıl olacak anlatıyor. Birlikte hikayenin ne olması gerektiğini konuşuyoruz. Sonra ben çizimleri yapıyorum. Bitirdiğimde Bahar’a gösteriyorum o da onaylıyor."

BİZİM İÇİN DE KADININ YAŞI YOK

Bahar Korçan hazırladıkları ilk koleksiyonun piyasadaki önemli eksiklikleri tamamlamaya aday bir koleksiyon olduğunu söylüyor. "Ayşin, genç görünüşlü, aktif kullanıma uygun şeyler tasarladı. 13 yaşındaki bir genç kız için de uygun, 50 yaşındaki bir kadın için de. Modada kadının yaşı epey zamandır yok. Penti koleksiyonları için de bu böyle. Her yaşa göre bir şeyimiz var."

Penti iç giyim koleksiyonunun tamamında küçük detayların gizli olduğunu söyleyebiliriz. Mesela külotların iç lastikleri rengarenk. Bicioğlu sadece çamaşırları ile sahibi arasında kalacak sürprizli detaylar kullanmayı çok sevdiğini söylüyor. Hocasından öğrendiklerine sadık kalarak el işine çok önem veriyor. Mayo koleksiyonunda bikinilerin boyun bağlama iplerini tığ ile ördürüyor.

İç çamaşırı ve mayoların poşet ve kutuları da Beril Tokcan tarafından özel tasarlanmış. Bahar Korçan kutuları çok beğendiğini, kimsenin atmaya kıyamayıp, koleksiyon yapacağını söylüyor.

2008 YAZ KOLEKSİYONU ÜÇ TEMA

á Eko Life (ekolojik hayat): Yüzde yüz doğal kumaşlar kullanılmış. Doğal renkler ve ağaç desenleri tercih edilmiş.

á Non Identity (kimliksiz): Tamamen genç bir tema. Farklı renklerin farklı desenlerin biraya gelmesinden doğan bir kimliksizlik ve bu kimliksizliğin yarattığı özgürlüğü ifade ediyor. Çocukluktan genç kızlığa geçenler için de ideal. Bu koleksiyonda iki farklı grup yer alıyor. Patchwork grubunda renk ve desen bolluğu, kız çocuğu baskıları yer alırken, Pastel renklerin hakim olduğu diğer grupta kedi desenleri, ekoseler ön plana çıkıyor. Dış giyimde de kullanılabilecek atletlerin bulunduğu koleksiyonda arkadan çapraz bağlamalı şortlar dikkat çekiyor.

á Paradise Lost (kayıp cennet): Nesli tükenen çiçeklerin doku ve renklerinden esinlenerek hazırlandı. Feminen, stil sahibi, bilinçli kadınlara yönelik zarif ve şık bir iç çamaşırı koleksiyonu. Danteller, kurdeleler ve şifonlarla süslenmiş. Tutkulu ve estetik ama asla erotik değil. Bu koleksiyonda ceketin içine giyilebilecek güzel üstler, gömlek içinden gösterilebilecek kadar tasarım sutyenler yer alıyor.

BİR KADININ İÇ ÇAMAŞIRI ÇEKMECESİNDE OLMAZSA OLMAZLAR

á Göğüs tipine göre seçilmiş, seksi gösteren siyah, bej, beyaz sutyen.

á Aksesuvar gibi kullanmak üzere; kış için lacivert ya da gri, yaz için mercan, asit sarısı, kahverengi ya da gri sutyenler.

á Siyah dantel sutyen olmazsa olmaz.

á Askısı çıkabilen ya da çapraz olarak da kullanabilen siyah bir sutyen

á Ten rengi, beyaz, siyah, gri pamuk ya da türevlerinden külot.

á Pantolonla giymek için iz yapmayan, farklı renklerde külotlar.

á Çarpıcı bir renk jartiyer, daha klasikseniz siyah jartiyer.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!