Kedileri eşlerinden daha çok seviyorlar

Güncelleme Tarihi:

Kedileri eşlerinden daha çok seviyorlar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2007 00:00

İngiltere’de yapılan bir test, kedi sahibi kadınların kedilerini eş ya da partnerlerinden daha çok sevdiklerini bilimsel olarak ortaya çıkardı. Kadınları, son zamanların en arzulanan erkeği yeni James Bond Daniel Craig’ın yarı çıplak fotoğrafı bile kedileri kadar heyecanlandırmadı.

HEYECANLANMA ve arzu temelli test kapsamında, kadınların kalp atışları sayıldı. Kadınlara önce kedilerinin fotoğrafları, daha sonra da eşlerinin ya da partnerlerinin fotoğrafları gösterildi. Kedilerinin fotoğrafını gören kadınların yüzde 71’inde kalp atışlarında hızlanma tespit edildi. Erkek partnerlerinin fotoğrafları gösterildiğinde ise kadınların kalp atışlarındaki hızlanma oranı yüzde 57’de kaldı.

Teste katılan kadınlara bir başka kedinin fotoğrafı gösterildiğinde ise kalp atışlarında herhangi bir değişiklik yaşanmadı. Yeni James Bond Daniel Craig’ın yarı çıplak resmi de kedi sahibi kadınlar üzerinde kendi kedileri kadar etkili olmadı. Testi "Olli" evcil hayvan maması şirketi adına psikolog Dr. David Lewis gerçekleştirdi. Testi değerlendiren Dr. Lewis, "Kediler kadınların kalbini çalma konusunda pastanın kremasını yiyorlar. Partnerler ise ikinci plana atılıyor" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!