Kayak merkezlerinde kar bereketi

Güncelleme Tarihi:

Kayak merkezlerinde kar bereketi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2006 23:49

Kar yağışı alan kayak merkezlerindeki otellere, Kurban Bayramı ve yılbaşı tatili nedeniyle yoğun ilgi gösteriliyor. Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ’da, kar kalınlığı 34 santimetreye ulaştı.

/images/100/0x0/55ea0e4cf018fbb8f8681218
Uludağ Meteoroloji İstasyonu yetkililerinden aldığı bilgiye göre, ”Beyaz Cennet”te sabaha kadar aralıklarla süren kar yağışı durdu. Kar kalınlığının 34 santimetreye ulaştığı Uludağ’da, gelecek günlerde hafif kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklığının gece eksi 14, gündüz eksi 6 derece olarak ölçüldüğü Uludağ’da görüş mesafesinin açık olduğu bildirildi.

Bu arada, Kurban Bayramı ve yılbaşı için hazırlıklarını sürdüren Uludağ’daki tesislerin işletmecileri, özellikle yeni yıla karlar altında girmek isteyen tatilcilerin yarın akşamdan itibaren Uludağ’a gelmeye başlayacaklarını belirttiler.

Bayram ve yeni yıla özel hazırlanan 3-4 günlük paket programlara ilginin yoğun olduğunu, şu an doluluk oranının yüzde 60-70’e ulaştığını anlatan işletmeciler, ”Bayramda bu oranın yüzde 90’a çıkacağını umut ediyoruz” dediler.

ERCİYES KAYAK MERKEZİ

Erciyes Kayak Merkezi’nde kar kalınlığının 10 santimetre olduğu bildirildi. Kayakevi yetkilileri, tipi nedeniyle bazı bölgelerdeki kar kalınlığının 5 santimetreye kadar düştüğünü, kayak yapabilmek için en az 40 ile 50 santimetre kara ihtiyaç duyulduğunu bildirdiler.

Kış aylarında hafta sonları kayakseverlerin akınına uğrayan Erciyes’te yeterli karın olmaması nedeniyle pistler boş kaldı. Erciyes’teki otel ve eğlence merkezlerinin bir bölümü, henüz sezonu açmadı. Sezonu açan otellerde ise yılbaşı ve bayram rezervasyonlarının büyük bölümünün iptal edildiği belirtildi. Erciyes’te her yıl yılbaşı gecesi yapılan geleneksel meşaleli kayak gösterisi de bu yıl kar yokluğu nedeniyle yapılamayacak.

KARTALKAYA KAYAK MERKEZİ

/images/100/0x0/55ea0e4cf018fbb8f868121a
Kartalkaya Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı 1 metre 30 santimetreye ulaştı. Merkezdeki otellerin karla mücadele araçları, kayak merkezi yolunun kar nedeniyle ulaşıma kapanmaması için sürekli çalışma yapıyor.

Kayak merkezindeki oteller, kayak için uygun kar kalınlığının oluşmasının ardından tüm pistleri açtı. Tatil ve günübirlik kayak yapmak için gelenler, pistlerde karın keyfini çıkarmaya başladılar. Kartalkaya’daki oteller de yılbaşı ve bayram tatili öncesinde yüzde 95 doluluk oranına ulaştı.

Bu arada, Bolu’nun Gerede ilçesindeki Arkut Dağı Kayak Merkezi’nde de kar kalınlığı 85 santimetreye çıktı.

PALANDÖKEN KAYAK MERKEZİ

Erzurum’daki Palandöken Kayak Merkezi’nde bulunan Dedeman Hotel Genel Müdürü Mehmet Varol, yaptığı açıklamada, yılbaşı tatili için rezervasyon yaptıranların büyük çoğunluğunu yabancı turistlerin oluşturduğunu söyledi.

Rusya ve Ukrayna’dan konukların yılbaşı tatilini Palandöken’de geçirmek üzere Erzurum’a gelmeye devam ettiğini belirten Varol, şöyle konuştu:
”Palandöken Kayak Merkezi yurt dışında adından sıkça söz ettirmeye başladı. Kaliteli hizmet ve dünyanın en iyi pistlerine sahip olmamız sayesinde Palandöken Kayak Merkezi, yabancı turistlerin gözdesi haline geldi. Özellikle Rus, Ukrayna ve Hollandalı turistler yılbaşı tatilini değerlendirmek için Palandöken Kayak Merkezi’ni tercih ediyor.”

Kar yağışının ardından pistlerde kar kalınlığının 45 santimetreyi aştığını ifade eden Varol, ”Yılbaşı ve Kurban Bayramı için de son hazırlıklarımızı yapıyoruz. Konuklarımıza Palandöken’de kayak yapma keyfi yaşatmanın yanı sıra otelde eğlence programları düzenleyeceğiz. Yılbaşı ve Kurban Bayramı için Palandöken’i tercih edenlerin en güzel şekilde tatil yapmalarını sağlayacağız” dedi.

KARTEPE KAYAK MERKEZİ

Kocaeli’ndeki Samanlı Dağları’nın zirvesi olan Kartepe’deki The Green Park Kartepe Resort Otel ve Kayak Tesisleri’nde kar kalınlığı 1 metreye ulaştı. Toplam 12 kayak pistinin bulunduğu kayak merkezi, yarın açılacak. 5 yıldızlı 250 oda ile 750 yataklı otelin doluluk oranının cumartesi günü yüzde 60, pazar günü de yüzde 100’e ulaşacağı bildirildi.

HAZARBABA KAYAK MERKEZİ

Elazığ’ın Sivrice ilçesi yakınlarındaki Hazarbaba Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı 50 santimetreye çıktı.
Merkezin işletmecisi Ramazan Ayhan, bekledikleri karın yağdığını belirterek, karın hem nitelik hem de kalınlık olarak kayağa uygun olduğunu söyledi.

Cumartesi günü sezonu açacaklarını ifade eden Ayhan, pist bölgesinde kar kalınlığının 20 ile 50 santimetre arasında değiştiğini bildirdi. Kayak merkezinin yolunun açık olduğunu, bayram tatilini geçirmek isteyenleri beklediklerini ifade eden Ayhan, ”Sezonun renkli geçmesi için çeşitli etkinlikler yapacağız” dedi.

Meteorolojiden aldıkları bilgiye göre bölgede gelecek hafta kar yağışı beklendiğini ifade eden Ayhan, yeni yağışlarla pistin çok daha iyi hale geleceğini kaydetti.

ILGAZ DAĞI KAYAK MERKEZİ

Ilgaz Dağı Kayak Merkezi’nde kar kalınlığının 60 santimetre olduğu belirtildi. Oteller Birliği Başkanı Eray Öztürk, merkezde yılbaşı ve bayram tatilinden 15 gün önce otellerin dolduğunu söyledi. Merkezde kayak yapılmaya başlandığını ifade eden Öztürk, geç de olsa karın yağmasından mutlu olduklarını kaydetti.

CIBILTEPE KAYAK MERKEZİ

Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde de kar yağışının ardından otellerin dolması işletmecilerin yüzünü güldürdü. Toprak Otel Ön Büro Müdürü Barlas Özbey, kar yağışıyla sezonu açtıklarını belirterek, şu anda otellerinin doluluk oranının yüzde 60’a ulaştığını, konuklarının yüzde 40’ını Rus turistlerin oluşturduğunu bildirdi.

Özbey, yılbaşı ve bayram tatili döneminde otelinin doluluk oranının yüzde 100’e ulaşmasını beklediklerini kaydetti.

SAKLIKENT VE DAVRAZ KAYAK MERKEZLERİ

Antalya’ya 45 kilometre mesafedeki Saklıkent Kayak Merkezi ile Isparta’daki Davraz Kayak Merkezi’ne henüz hiç kar yağmadı. Her iki merkezdeki konaklama tesisi yöneticileri, havanın çok soğuk olmasına rağmen henüz kar yüzü görmediklerini belirterek, yılbaşına kadar kar yağmasını umduklarını söylediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!