Karpuz taşıyan Türk heykeli Tallin'de

Güncelleme Tarihi:

Karpuz taşıyan Türk heykeli Tallinde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2006 16:18

Estonya’nın başkenti Tallinn’de kapılarını izleyicilere ilk kez açacak olan Tallinn Modern Sanat Müzesi KUMU, ilk sergisini günümüz heykeline ayırdı. “Oran Değiştirmek – Günümüz Heykeli” isimli sergiye Serkan Özkaya ve Ahmet Öğüt de “Onbir Karpuz Taşıyan Türk Anıtı” ile katılıyor.

Haberin Devamı

Daha önce Berlin Sparwaaser HQ galerisinde, Belgrad Çağdaş Sanat Müzesi’nde ve Helsinki Şehir Müzesi’nde sergilenmiş olan heykel, sözkonusu sergi için bu kez de Estonya’ya gidiyor. Mika Hannula, Hanno Soans ve Villu Jaanisoo’in küratörlüğünde gerçekleşen sergiye katılan sanatçılar arasında Kaisu Koivisto, Olaffur Eliasson ve Santiego Sierra da bulunuyor.

“Bir İngiliz, bir Japon, bir de Türk...” diye başlayan fıkradan yola çıkılarak yapılmış olan heykel, Avrupa’nın en büyük çağdaş sanat müzelerinden biri olma iddiasındaki KUMU’da bahara dek sergilenecek.

Serkan Özkaya ve Ahmet Öğüt’ün yapıtları Türkiye, Avrupa ve A.B.D’nin bir çok şehrinde sergilendi. Özkaya sanat üzerine yazılarını kitaplaştırdı. Uluslararası dergi ve yayınlarda sanatçılar üzerine yazılar yeraldı.

Haberin Devamı

Ayrıntılı bilgi için:
www.ekm.ee

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!