Karnabahar üreticisine zarar ettirdi

Güncelleme Tarihi:

Karnabahar üreticisine zarar ettirdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2007 11:15

Mersin'de, karnabahar üreticileri, kilosu 30 YKr'ye düşen ürünlerinden zarar ettiklerini bildirdiler.

Haberin Devamı

Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, karnabaharın adeta şifa deposu olduğunu ancak, Türk mutfağında fazla yer bulmamasının sıkıntısını yaşadıklarını bildirdi.

Gökçel, karnabaharın ilgi görmemesinin en önemli nedeninin tanıtım eksiği olduğunu savunarak, “Şifa deposu karnabaharın faydaları bilinse satış sıkıntımız kalmaz” dedi.

Karnabaharın, içerdiği fosfat ve potasyum nedeniyle kadınların en önemli sorunlarından olan meme kanserine karşı kalkan görevi gördüğünü, sindirimi kolaylaştırdığını ifade eden Gökçel, şunları kaydetti: “Faydası bilimsel araştırmalarla kanıtlanan bu sebze, lahanadaki besin değerlerinin de çoğuna sahip. Karnabaharın salatasının yanı sıra çok çeşitli yemekleri de yapılıyor.”

Karnabahar üreticisi Necmettin Zeybek ise her yıl “para eder” düşüncesiyle karnabahar ektiğini ancak, hüsrana uğradığını söyledi.
Ürününü kilosu 30 YKr'den sattığını ancak talebin çok düşük olduğunu belirten Zeybek, “Benim gibi her üretici dertli. Vatandaş karnabaharın faydalarını iyi bilmediği için almak istemiyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!