Karmaşanın içindeki dinginlik

Güncelleme Tarihi:

Karmaşanın içindeki dinginlik
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2006 15:46

Genç ressam Nuri Kuzucan’ın ikinci kişisel sergisi Galeri X-ist'te sanatseverlerle buluşuyor. Sanatçının 4 Nisan'a kadar sürecek olan sergisinin başlığı 'Trafik'. Ressam, katman katman silerek oluşturduğu resimlerinde, yüzeyde görünenin ardındakine işaret eden, ara mekanların izini sürüyor.

Haberin Devamı

Hızın ve buna bağlı mekansal ve zamansal sıkışmaların ötesine seslenen bir yerden konuşuyor sanatçı. Zamanı durgun ve belki başka bir çağdan/anlayıştan üretiliyorlar. Dışarıdaki tüm bu karmaşanın içinde bu resimler belki de çok naif ama inatçı bir düşüncenin/hissiyatın yansımaları. Unutulmaya yüz tutmuş bir dinginliğin, kaybedilmiş huzurun, yitirilmiş sözcüklerin, geriye-ve belki de ileriye- bakarak araştırılması.

1998 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nü bitiren Kuzucan, yine aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Fakültesi’nde yüksek lisansını tamamladı. Katıldığı sergilerin yanı sıra 1993 yılından bu yana Akbank Kültür Sanat Merkezi Özgün Baskı Atölyesi’nde çalışmalarını sürdüren Kuzucan, 1998 – 2003 yılları arasında Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak bulunmuştur. Geçen yıl Galeri X-ist’te “Açık Mekan” isimli ilk solo sergisini gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Galeri X-ist
Eytam Cad. Açıkhava Apt. No: 16/5
34080 Nişantaşı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!