Kanserden yaşlanmaya, her derdin şifası doğada

Güncelleme Tarihi:

Kanserden yaşlanmaya, her derdin şifası doğada
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2001 00:00

Özel karışımlar halinde eczanelerde satılan ya da aktarlarda rahatlıkla bulunabilen bazı bitkiler, bilinçli kullanıldığında kanserden iltihaplı cilt hastalıklarına, karaciğer rahatsızlıklarından hazımsızlığa kadar birçok sağlık problemine deva olabiliyor.

Doğal Tıp Derneği'nden edinilen bilgilere göre, son dönemde yapılan araştırmalar, yeşil çayın (normal çayın mayalanmamış ham hali) cilt, akciğer, mide ve bağırsak gibi bazı kanser türlerine iyi geldiğini ortaya koydu. Normal çay gibi pişirilen yeşil çayın, aynı zamanda kolesterolü düşürdüğü ve zayıflamaya da yardımcı olduğu saptandı.

Soya özleriyle beslenen toplumlarda birçok kanser türünün görülmemesi üzerine gerçekleştirilen araştırmalarda da bunun özellikle kadınlarda meme ve jinekolojik kanserlere karşı etkili olduğu tespit edildi.

Ayrıca, bu bitkinin kolesterol düşürücü, karaciğer ve beyin hücrelerini kuvvetlendirici, yaşlanma ve yıpranmayı geciktirici etkisi bulunduğu belirlendi.

Kolite rezene çayı

Türkiye'de rahatlıkla bulunabilen rezene çayı da hazmettirici özelliğinin yanında gaz, şişkinlik ile tıbbi ve cerrahi müdahale gerektirmeyen kolit hastalığında yararlı olabiliyor.

Zencefil ise cinsel gücü artırmanın yanı sıra soğuk algınlığına karşı koruyucu özelliğe sahip. Ayrıca, balgam sökücü, kolesterol düşürücü ve toksin atıcı olarak rağbet gören bitkiler arasında yer alıyor.

Yine yararlı bitkiler arasında zerdeçal önemli yer tutuyor. Karaciğer için iyi bir ilaç olarak tanımlanan zerdeçal, özellikle iltihaplı cilt hastalıkları, aşırı yağlı ve sivilceli ciltler ile üst solunum yolları enfeksiyonlarında ve alerjilerde kullanılıyor.

Türkiye'de çok kalitelileri yetişen adaçayı, gargara ve boğaz iltihaplarında sıkça tercih ediliyor. Ancak kaynatılmaması önerilen çay, içerdiği oströjene benzeyen maddeler nedeniyle menopoz dönemi ve adet problemi olanlarda yararlı oluyor, pozitif enerjiyi artırdığına da inanılıyor.

Uzun yaşam iksiri

Eski yogiler ve uzun yaşayan insanlar tarafından formülü bugüne kadar taşınan amritkalaş da Himalaya dağlarında, binlerce yıldır uzun yaşam iksiri olarak kullanılıyor.

İçinde 20 çeşit bitki, meyve ve şifalı ot bulunan, bilinen en kuvvetli antioksidan olan amritkalaş, hücre yıpranması ve yaşlanması, damar sertliği, kanser gibi birçok hastalığa yol açan maddeleri kandantemizliyor ve pıhtılaşmayı büyük ölçüde azaltıyor.

Strese birebir

Melissa çayı, sakinleştirici etkisinin yanı sıra tansiyon düşürücü ve uykuya yardımcı olarak da tavsiye ediliyor. Sarı kantoran ya da kılıç otu ise hafif ve orta depresyonda sakinleşmeye yardımcı olurken,ruhsal yorgunluğu atmaya da yarıyor. Özellikle büyük şehirlerde yaşayan stresli insanlara canlılık ve yenilenme veriyor.

Doğal Tıp Derneği Başkanı Dr. Ender Saraç, bitkilerle yapılan tedavilerin modern tıbba bir alternatif olmadığını vurgulayarak, ''Tamamlayıcı tedavi dediğimiz bitkisel tedavi, modern tıpla kullanıldığında başarılı sonuca ulaşılır'' dedi.

Kişilerin bitkisel tedavilerini kendilerinin değil bir hekim kontrolünde yapmaları gerektiğini belirten Dr. Saraç, bitkisel ilaçların özel karışım halinde de satıldığını söyledi.

Dr. Saraç, düzgün hazırlanan, hijyenik koşullara uyan, kullanım şekli ve dozajı bulunanların tercih edilmesi gerektiğine işaret ederek, bunları evde hazırlamak isteyenlerin ''kulaktan dolma'' bilgilere değil, uzmanlara rağbet etmesini istedi.
Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!