Kanat Atkaya: Kabakulak

Güncelleme Tarihi:

Kanat Atkaya: Kabakulak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2008 00:00

SCORPIONS

World Wide Live

(Breeze EMI)

Yıl 1985. Bir Alman heavy metal topluluğunun turne kayıtları, ABD tarihinin en çok satan ikinci konser albümü oluyor. Birinci yanılmıyorsam hálá Peter Frampton’dır.

Hadiseye "Peter Frampton’ın birinci olduğu bir listede ikinci olmak çok mu manalı yani?" şeklinde de yaklaşılabilir elbette, fakat uyuzluk yapmak istemiyor canım.

O yıllarda orta eğitim seviyesinde sürünen, problemli ve canı sadece gitar dinlemek isteyen bir grup ergen olarak keşfetmiştik bu albümü.

Daha doğrusu en metalik arkadaşımız sayesinde Scorpions’ın "Love At First Sting" albümüne alıştırılmıştık ve bu albüm çıkınca da koşa koşa gidip kaydettirmiştik.

Scorpions’un 1984 ve 1985’e yayılan, grup ve heavy metal adına çeşitli rekorlara vesile olan turnesi sırasında kaydedilen "World Wide Live", tam bizim yaş ve zeka seviyemize yönelik saf bir adrenalin bombasıydı.

Evde diz üstünde kayarak taklit edilen gitar soloları, Klaus Meine’nin "yanık yanık" söylediği yürek rendesi aşk şarkıları, basit ve açık konuşmak gerekirse saçma olsa da akılda çabucak kalan sözler albümün hayatlarımıza entegrasyon sürecini hızlandırdı.

19 parçalık (Countdown sayılmaz, 18) albümün bir orijinal hali (90’lık kaset) vardı bende, bir de ayrı bir kasette en sevdiklerimi topladığım...

Kısa kasette "Coming Home", "Loving You Sunday Morning", "Big City Nights", "Rock You Like A Hurricane" ve "No One Like You" vardı.

Her neyse yahu, dalıp gittik...

Şimdi Scorpions’un bu bir vakitler çok satan, bugün ise demode kabul edilen ve burun kıvrılan bir heavy metal konser albümü.

Bana bakmayın, beni bozmaz çünkü.

Elden geçirilmiş kayıt; pırıl pırıl...

Ara sıra bir şarkı dinliyorum ulaştığımdan beri.

Bugün için hiçbir manası olmayabilir, fakat eskiler görünce hatırlayıp, boynunu bükük bırakmayacaklardır.

Yine de çok çirkinmiş o çizgili taytlar filan.

Gitarlar hálá güzel ama...
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!