Kan grubunu bil kendini tanı

Güncelleme Tarihi:

Kan grubunu bil kendini tanı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2004 00:53

Kan grubunuzu başkaları için değil, önce kendiniz için öğrenin. ‘0’ kan grubunda olanlar için bir tüyo: Stresle mücadele etmek sizin için çok kolay. Egzersiz yapın, yeter! Çıplak gözle bile göremediğiniz, miniminnacık bir kan damlası, insanoğlunun tüm genetik özelliklerini taşıyan bir şifredir.

Damarlarımızda sürekli akan bu kırmızı sıvı, birçok farklı elementten oluşur.

Alyuvarlar (Kırmızı kan hücreleri) vücudumuzun oksijen taşımak için yararlandığı özel bir tür demiri içerirler.

Alyuvarlara pas kırmızısı rengini veren de bu maddedir. Akyuvarların (beyaz kan hücreleri) sayısı alyuvarlarınkinden çok daha azdır. Akyuvarlar, bizi mikrobik hastalıklara karşı korurlar. Bu karmaşık canlı sıvı, vücudun dokularını besleyen proteinleri ve bağışıklık sistemimizin koruyucusu plazmayı içerir.

Amerikalı Doktor Peter J.D. Adamo, yıllar yılı, kan grupları üzerinde çalışmalar yaptı. İnsanoğlunun damarlarındaki kanın özelliklerinin kişileri nasıl ve neden etkilediğini araştırdı. Bu uzun çalışmaların sonucunu ise bir kitapta topladı.

Bilinen belli başlı dört kan grubunun özelliklerini konu alan ve de hepimiz için bir uyarıcı, öğretici nitelik taşıyan bu dev eserin önemli bölümlerini okuyarak, yaşam planı oluşturabiliriz.

Kan bağışında bulunmaya kalkışmadıkça ya da size kan verilmesi gerekmedikçe, kan grubunuzu öğrenme ihtiyacı hissetmeyebilirsiniz. Oysa kan grubu, adınızı soyadınızı bilmek kadar önemlidir. Kan grubunuzu öğrendikten sonra yapacağınız iş, bağlı olduğunuz grubun özelliklerini öğrenip, bunlara göre bir plan hazırlamak.

Kan grupları belli başlı dört ana gruba ayrılır, 0 grubu, A grubu, B grubu ve AB grubu.

Eğer kan grubunuzun planına uymayı prensip edinirseniz, bakınız bunun size ne gibi yararları olacak:

Yaygın virüs ve enfeksiyonlardan uzak kalabileceksiniz.

Vücudunuz toksin ve yağlardan temizlendiği için kilo verebileceksiniz.

Kanser, kalp ve damar hastalıkları, diyabet ve de karaciğer yetmezliği gibi önemli sorunlara karşı savaş açabileceksiniz.

Hızlı hücre ölümlerine yol açan birçok nedeni ortadan kaldırabileceksiniz ve dolayısıyla yaşlanma süreci yavaşlayacak.

0 grubunu tanıyalım

0 grubu, aynı zamanda ‘avcı’ olarak da tanımlanıyor. Bu kan grubuna dahil olan kişilerde sindirim sistemi oldukça güçlüdür, bağışıklık sistemi fazla hareketlidir, beslenme değişikliklerine ve yeni çevrelere uyum sağlamaları zor olur. Stresi, fiziksel faaliyetle yenmeye çalışırlar, metabolizma sorunu yaşayabilirler.

STRES VE EGZERSİZ

0 grubundaki kişilere güzel bir haberimiz var. Stresin olumsuz etkilerini değiştirme yeteneği, kan grubunuzun en önemli özelliklerinden biridir. Aslında bildiğiniz gibi, problem stresin kendisi değil, sizin ona karşı gösterdiğiniz tepkidir. 0 grubundakilerde stres, etkisini kaslarda gösterir. Stres anında kendinizi patlamaya hazır bir bomba gibi hissedersiniz ve de gerçekten patlarsınız.

Bu aşamada fiziksel bir boşalma sağlayabilirseniz; stresin size yararı olur. Yoğun fiziksel egzersizler 0 grubundakiler için her zaman bir kurtarıcı, bir rahatlatıcı niteliği taşır. Egzersizler 0 grubundakilere hem stresten kurtulma şansı, hem de vücut ağırlıklarını dengede tutma şansı verir.

0 grubu için en ideal egzersizler aerobik, yüzme, joging, ağırlık kaldırmaktır.

BESLENME PROGRAMI

0 kan grubuna dahil olanlar fiziksel hareketlilikleri ve de hayvansal proteine düşkünlükleriyle dikkat çekerler. İlk insanların sindirim sistemlerinin özellikleri, 0 grubuna dahil olanlarda kendini belli eder. Protein ve yağ ağırlıklı beslenme alışkanlığı, vahşi hayvanları avlayıp onların etleriyle beslenen ilk insanların beslenme alışkanlıklarını yansıtıyor. Günümüzde protein içeren besinlere ağırlık verilmesine karşı çıkılıyor. 0 grubuna dahil olanlar, süt ve tahıl ürünlerine pek itibar etmezler. Sindirim sistemleri bu tür ürünlere henüz uyum sağlayamadığı için bu ürünlerden hoşlanmazlar.

Eğer 0 grubunun beslenme programını uygulamak isterseniz tahıllar, ekmek ve fasulyelere sofranızda fazla yer vermemelisiniz. 0 grubundakiler, özellikle buğday ürünlerinden etkilenip kilo alırlar. Bu kişilerin ekmeği kendilerine yasaklayarak kolayca kilo verdikleri de çok sık görülür. 0 grubundakilerde metabolizma sorunlarına sıkça rastlanır.

Bu kişilerde tiroid hormonu yetersizliği görülebilir.Tiroid hormonu üretimini sağlayan iyot, 0 grubuna dahil olanlarda yetersiz kaldığı için tiroid bezleri gerektiği gibi çalışmaz ve bunun sonucu olarak da kilolar artar. Vücut su tutar, kas kaybı ve yorgunluk görülür.

Vitamin takviyesi yapmak isteyenlerin, A ve E vitamini takviyesi yapmaktan kaçınmaları öneriliyor. 0 grubu kanın bir özelliği yavaş ve zor pıhtılaşmadır. Eğer A vitamini takviyesi yapılırsa, kanın terkibi bozulur. Aynı şekilde E vitamini takviyesi de yapılmamalı. Çünkü E vitamini de kanın pıhtılaşmasını zorlaştırır.

Bu vitaminlerin, besinler aracılığıyla doğal yollardan alınması doğru olur.

Kişilik özellikleri

0 kan grubuna dahil olan herkes, genetik olarak dayanıklılık, kendine güvenme ve iyimserlik gibi özelliklere sahiptir. 0 grubundakilerin atalarından miras kalan bu özellikler, günümüzde de varlığını sürdürüyor. 0 grubuna dahil iseniz güçlü ve dayanıklı biri olduğunuz kesin.

ABD eski başkanlarından Ronald Reagan, 0 grubunun en belirgin örneklerinden biriydi. Kendine, gücüne inancı sonsuzdu ve de o derecede de iyimserdi.

Bu gruba dahil olan ünlülerden Eski Sovyetler Birliği Başkanı Mihail Gorbaçov, İngiltere Kraliçesi 2’nci Elizabeth , gangster Al Capone kararlı, cesur ve atılgan kişiler olarak tanındılar. Diğer ünlü 0 grubu mensupları ise İngiltere Veliahtı Prens Charles, sinema yıldızı Catherine Zeta Jones, Brad Pitt ve Nicole Kidman olarak sayılabilir.

YARIN

A GRUBUNU TANIYALIM
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!