Kalp zarından kalbe perde yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Kalp zarından kalbe perde yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2006 12:53

Kayseri’de, doğuştan kalp perdesi olmayan 25 yaşındaki Şevket Demirtaç’a, başarılı bir ameliyatla kalp zarından perde yapıldı. Demirtaç sağlığına kuvuştu.

Ameliyat, son 15 yılda 4 bin açık kalp ameliyatını yüzde 99.6 başarıyla gerçekleştiren kalp Cerrahı Op. Dr. Mustafa Kırman başkanlığında Op. Dr. Hasan Mercan ve Dr. Göksel Bahadır tarafından, Özel Sevgi Hastanesi’nde yapıldı. Ameliyatla sağlığına kavuşan Tekstil Mühehdisi Şevket Demirtaç ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Op. Dr. Mustafa Kırman, bir ameliyatı daha başarıyla gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Op. Dr. Kırman, “Hastanın kalp kulakçıkları arasındaki perde büyük oranda gelişmemişti (Parsiyal A.V. Kanal Defekti). Vücuttan dönen kirli kan ile akciğerden gelen temiz kan, perde olmaması nedeniyle karışık olarak gidiyordu. Bu da akciğer tansiyonunu yükseltiyordu. Bir yıldır izlediğimiz hastaya ameliyat önerdik. O da kabul etti. Ameliyatla, hastanın kalp zarını alıp yama yaparak, kulakçıkları doğal hali olan iki bölmeye ayırdık” dedi.

Sağlığına kavuşan Şevket Demirtaç da, ameliyatı başarılı bir şekile yapan doktorlara ve hastane yönetimine teşekkür etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!