Kahkaha yogasıyla gelen başarı

Güncelleme Tarihi:

Kahkaha yogasıyla gelen başarı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2013 00:00

Kahkahalarla gülmenin insanın ömrüne ömür kattığını biliyor musunuz? Peki siz en son ne zaman şöyle yeri göğü inleten, karnınıza ağrılar saplayan bir kahkaha attınız?

Haberin Devamı

Araştırmalara göre çocuklar günde ortalama 300-400 kez gülerken büyükler günde en fazla 15 kez kahkaha atabiliyor. Basit bir kahkaha vücudumuzda ve beynimizde mucize gibi bir etki yaratıyor. Yani en etkili ve en iyi ilaç, gülmek!
Bu durum tüm dünyada kahkaha konusunda kurslar açılmasına, eğitimler verilmesine ve kahkaha kulüpleri kurulmasına neden olmuş durumda... Örneğin, Hindistan’da yaklaşık 400 kahkaha kulübü bulunuyor.
Yaşam Koçluğu, Eğitim Danışmanlığı, Berard AİT- İşitsel Algı Eğitimi çalışmalarıyla ilklere imza atan Ayşegül Soylu Muslu şimdi de kurucusu olduğu ASM’de kahkaha yogası eğitimleri yapıyor. Hem de Ankara, İstanbul ya da İzmir gibi büyük şehirlerden biri olmayan Kastamonu’da.
Kahkahanın da eğitimi mi olurmuş demeyin. İçimizden kahkaha atmak gelmese bile doğru teknikleri öğrenerek attığımız kahkaha beynimiz tarafından gerçeğinden ayırt edilemiyor ve kişinin kahkahanın tüm faydalarından yararlanmasını sağlıyormuş.

Haberin Devamı

GÜLME VE GEVŞEME

Ayşegül Soylu Muslu bu çalışmaya nasıl başladığını anlatıyor: “Her şey Berard Metodu’yla tanışmamla başladı. Bu konudaki eğitimimi tamamladıktan sonra kahkaha yogasına merak saldım. Bu yoga 1995 yılında, Hindistan’da bir doktor olan Madan Kataria ve yoga hocası olan eşi Maduri Kataria tarafından hayata geçirilmiş bir yoga türü. Adını gülme, gevşeme ve nefes egzersizlerinin birleştirilmesinden alıyor. Yani kahkaha ile nefes tekniklerini birleştiren bir egzersiz rutini. Kişinin karın kaslarını kullanarak soluması ve kahkaha atabilmesi için diyaframın eğitilmesi... Herkesin yapabileceği, hazırlık gerektirmeyen ve fazla vakit almayan bir çalışma.”
Uygulama genel olarak nefes egzersizleri, kahkaha egzersizleri, meditasyon ve gevşeme şeklinde dört bölüm halinde yapılıyor.
Bugün müziğin insan vücudunda yarattığı olumlu etkiler bilimsel olarak kabul ediliyor. İşte yapılan araştırmalar iyi bir kahkahanın, en sevilen müziği dinlemek kadar güçlü bir etkiye sahip olduğunu ortaya koyuyor.
Kahkaha egzersizleri vücutta ve beyinde oksijen arttırıyor, diyaframı çalıştırıyor, bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor, kasları rahatlatıp gevşetiyor, stresi azaltıyor. Faydaları bu kadar da değil: İnsanları daha umutlu ve olumlu olmaya teşvik ediyor, çekingenliği yenmeye yardım ediyor, liderlik yeteneklerini arttırıyor, yaratıcılığı ve sağ beynin kullanımını destekliyor. Bu bulguları tıp dünyası bilimsel bir şekilde kanıtlıyor ve vücudumuzda fizyolojik ve biyokimyasal değişikliklerin meydana geldiğini ispatlıyor.

Haberin Devamı

OKULDA DAHA BAŞARILI

Öğrenciler daha seanslar bitmeden etkiyi hissetmeye başlıyor. Bunlara küçük değişimler, yani, sevmediği dersi dinlemeye başlama, ders çalışma isteğinin oluşması, derse odaklanma denilebilir. Bu terapi dikkatlerini toplamalarında ve sınav kaygısını yenmelerinde büyük fayda sağlıyor. Yöntem genel anlamda bütün öğrencilerin akademik performansını yükseltiyor. Motivasyon yükselmesi, kendine güven, iletişim, hafıza, kolay öğrenme, yaratıcılık elde edilen diğer olumlu sonuçlar. Eğer fırsat bulursanız kahkaha yogasını bir deneyin derim.


Pamuk Prenses’i izlesin

İş Sanat’ta ‘Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler’ masalının yepyeni bir yorumu var. Yavuz Pekman’ın Grimm Kardeş’lerin masalından uyarladığı, Işıl Kasapoğlu’nun yönetmenliğini üstlendiği oyunun önemli bir parçası olan müzikleriniyse Alper Maral besteledi. Kötü cadının, Pamuk Prenses’e duyduğu kıskançlığı konu alan masalın müzikal yorumunda cadı rolünde ünlü şarkıcı Pamela Spence yer alıyor. Pamuk Prenses’e hayat veren isimse genç oyuncu Merve Dizdar. Müzikal yarın saat 15.00’te İş Sanat’ta. Biletler 15-20 TL. (212) 316 10 83

Haberin Devamı

Kitap kurtları Tepe Nautilus’a

Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi’nde minik kitap kurtlarına yönelik etkinlikler var. Çocuk Kitap Fuarı’nın yanı sıra oyun, resim, tasarım ve masal atölyeleri de yer alıyor. 10 Şubat’a kadar Tepe Nautilus AVM’ye gelenler her gün saat 13.00’ten 18.30’a kadar atölyelere katılabilir. (216) 339 39 29

Paylaşmayı okuyarak öğrensin

Can Yayınları yeni bir kitap yayımladı. Adı ‘Kral Patpat İçin Bir Lolipop.’ Kral Patpat dünyadaki tüm tatları, tüm renkleri içeren bir lolipop hayal eder. Bir fabrika açmak ve krallığını bir lolipop krallığına dönüştürmek için bir yarışma düzenler. Çevremizdeki farklılıkların değerini hatırlatan, paylaşmanın önemini vurgulayan Silvia Roncaglia imzalı kitap 6 TL.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!