Kadınların şıklaşma halleri koleksiyonu

Güncelleme Tarihi:

Kadınların şıklaşma halleri koleksiyonu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2008 00:00

Koleksiyonun ismi "Şıklaşma Halleri". 5 farklı çanta, 3 farklı tişörtten oluşuyor. Birinin üzerinde bir kadının alışveriş listesi, diğerininkinde onlarca ayakkabı yer alıyor. Takı tasarımcısı Ayça Sytmen ve moda tasarımcısı Deniz Yeğin’in çarşamba günü başlayacak Galatamoda Festivali için yarattığı koleksiyon makul fiyatlarla satılacak.

Takı tasarımcısı Ayça Sytmen ve moda tasarımcısı Deniz Yeğin yaklaşık sekiz ay önce Moda Tasarımcıları Derneğinde tanıştı. İkisi de ikinci Galatamoda festivalinin hazırlık komitesindeydi. Hem çalıştılar, hem yakınlaştılar. Kısa süre sonra birbirlerine çok benzediklerinin, zevklerinin ortak bir noktada birleştiğinin farkına vardılar. Galatamoda’dan sonra yolları Bilsar binasında kesişti. Deniz, Bil’s için beyaz gömlek koleksiyonu hazırlıyordu, Bilstore’lar da ise Ayça Sytmen’in takıları ve kol düğmeleri satılıyordu.

Tanıştıktan üç ay sonra Ayça, Deniz’e telefon açıp, sordu: "Benimle birlikte kanvas çanta tasarlamak ister misin?" Deniz teklifin üzerine atladı. Bilgilerini ve güçlerini birleştirip "Şıklaşma Halleri" koleksiyonunu yarattılar. Koleksiyon beş model çanta ve üç model tişörtten oluşuyor. Hepsinin üzerinde Deniz’in çizdiği ilüstrasyon kadın figürleri yer alıyor. Çantaları rozetler, kurdeleler süslüyor. Bazılarının içinde Ayça Sytmen tasarımı çok şık bir kurşun kalem bulunuyor.

Proje için çalışmaya ocak ayında başladılar. Önce Deniz karakterleri çizdi: "Oldum olası çizmeyi çok seviyorum. İncecik kadın figürleri çok hoşuma gidiyor. Bu proje için 5 farklı çizim yaptım. Tişörtler de çantalar da sadece ekru üretildi. Bazı çantaların baskılarını renkli yaptık. Pembe ve yeşil gibi renkler kullandık."

Ayça ve Deniz bu çanta ve tişörtlerin üniversite öğrencileri için çok uygun olduğunu düşünüyor. Tişörtleri çok ince kumaştan yapmılar, boyları kalça hizasında. Yani isteyen yazın bikini üzerine de rahatlıkla giyebilir. Fiyatlar 45-50 civarında değişecek.

HER ÇİZİMİN BİR ANLAMI VAR

á Alışveriş Listem: Bu çizim bir kadının kafasındaki alışveriş listesinden oluşuyor. İç çamaşırları, bluzlar, ayakkabılar var. Ayça Sytmen marka takıları ve bizim çantamızı da çizdim.

á Kokoş İstanbullular : İstanbul’un üç semtinde üç farklı kadın figürü. Nişantaşı, Bağdat Caddesi ve Asmalı Mescid. Bağdat Caddeli kadın klasik ve feminen. Nişantaşı kadını moda dergilerinden fırlamış gibi. Parlak ve zengin bir görüntüsü var. Asmalımescit kadını ise daha bohem. Takıp takıştırmadan kendi tarzını yaratmış. Moda hiç umurunda değil.

á Ne alsam, ne alsam: Bu figürdeki kadın alışverişe çıkmış ve ne alacağını düşünüyor. Kafasının üzerindeki konuşma balonlarında aklına gelenler yer alıyor.

á Hepsi benimmmmmmm!: Bu kadının içinde sekiz, on tane poşet var. Alışverişe çıkmış ve ne bulduysa almış. Bu figürü kendimizi ve yakın çevremizdeki alışveriş kolikleri eleştirmek için çizdim.

á Bir milyon ayakkabılı kız: Bu çantanın üzerinde onlarca farklı ayakkabı var. Yedek ayakkabı taşımak için rahatlıkla kullanılabilir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!