Kadınlardan umut, kâğıttan bin turna

Güncelleme Tarihi:

Kadınlardan umut, kâğıttan bin turna
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2014 10:41

Tiyatro Tatavla, bir beden tiyatrosu olarak hayata geçmeye hazırlanan ‘3 Kadın Bin Turna’ adlı oyunu için dünyanın dört bir yanından kanatlarında, kadınların daha demokratik, barışçıl ve eşit yaşam koşullarına sahip olmasına dair dileklerin yazılı olduğu, kağıttan 1000 turna topladı. Kampanyaya Özge Borak, Hasibe Eren, Ayça Varlıer, Salih Bademci gibi ünlü isimler de çektikleri video ve yaptıkları turnalarla destek verdi.

Haberin Devamı

Türkiye dışında Ukrayna, Rusya, İskoçya, Letonya, Hollanda, Almanya, Belçika, Fransa, İtalya ve Avustralya'dan da onlarca kişi, gönderdikleri turnalarla kampanyaya destek oldu.

ÜNLÜ İSİMLERDEN ANLAMLI DESTEK

İLHAM KAYNAĞI JAPON KIZI SASAKİ

Hâlâ devam eden kampanyanın esin kaynağı, İkinci Dünya Savaşı sırasında kullanılan atom bombasının ardından, radyasyonun etkisiyle lösemi hastalığına yakalanarak yaşamını yitiren küçük Japon kızı Sadako Sasaki’nin iyileşmesi için kağıttan yapılan bin turna kuşu oldu.

Bir insan hastalandığında, kâğıttan 1000 adet turna kuşu yaparsa, bunu gören tanrıların, bu kişiyi sağlığına kavuşturacağı inancına dayanan bir efsaneye de gönderme yapıyor.

Kadınlardan umut, kâğıttan bin turna


Kanadına dileklerini yazdıkları turnaları Tiyatro Tatavla’ya ileten seyircilerin gönderdiği kuşlar oyun süresince fuayede de sergilenecek. Ayrıca Tiyatro Tatavla, dünyada yoksunluğu hissedilen ‘Kadına Yönelik Şiddet Utanç Müzesi’nin de İstanbul’da açılması için ön ayak olmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Konsepti, rejisi ve koreografisi Arda Alpkıray’a ait oyun 14 Ocak Salı günü Hasanpaşa’daki Emek Sahnesi’nde prömiyer yapacak. Oyuna Eraslan Sağlam danışmanlık yapıyor. Sahnedeyse Ayça Bildik, İrem Erkaya ve Yeşim Egemen Özaydın’ı izleyeceğiz...

Kampanya adresi: Kurtuluş Cad. Halas Apt. No.6, Şişli, İstanbul. (212) 233 52 30


Kadınlardan umut, kâğıttan bin turna

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!