Kadınca

Güncelleme Tarihi:

Kadınca
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

HER ŞEYİN BAŞI GÜZELLİK

Güzellik Sağlıkla başlar

Akdeniz Bölgesi'nin ilk meme ve guatr hastalıkları erken teşhis ve tedavi merkezi Antalya'da hizmete açıldı.

GÜZELLİĞİN sağlıkla başladığını belirten uzmanlar kadın sağlığı üzerine kurdukları merkezlerde hastaların muayane ve tedavilerinin yanısıra estetik kaygı hissedilen durumlar karşısında da tedbirlerini alıyor. Günümüzde her 10 kadından birinde görülen meme kanserinin erken tanı ve tedavisinin önemine değinen uzmanlar, estetik açıdan da neler yapılabileceği üzerine farklı çalışmalarına devam ediyor.

AKDENİZ'DE İLK

Türkiye'de 4., Akdeniz Bölgesi'nde ilk olan Mamer Cerrahi Merkezi Antalya'da hizmet vermeye başladı. Kadın sağlığı konusunda büyük bir eksikliği giderecek olan merkezde başta meme ve guatr hastalıklarının erken teşhis ve tedavisi olmak üzere kanser tarama, kemoterapi, menopaz, osteoporoz, kadın hastaklıkları ve doğum üniteleri alanlarında uzmanlaşmış doktorlar hizmet veriyor. Merkez, ‘‘Erken Teşhis Hayat Kurtarır’’ sloganıyla yola çıkarak kanser riski yaşayan hastalarını uyarıyor. Buna göre, ailesinde meme kanseri olan, ilk doğumunu 30 yaşından sonra yapan, hiç doğum yapmayan ve emzirmeyen, erken adet görmeye başlayan ve geç menopoza giren (55 yaş üstü) ayrıca 50 yaşında memelerinde ağrı çeken bayanların doktora başvurmaları gerekiyor.

PERİYODİK KONTROL

Merkezde görevli Radyoloji Uzmanı Naile Bolca, 10 kadından birinde mutlaka görülen meme kanseri konusunda erken teşhis ve tadavinin önemli unsur olduğunu belirterek, ‘‘Her kadın kendi memesini aylık kontrol ettirmeli, 30 yaşından sonra yılda bir kez meme muayenesine gitmelidir. 35-40 yaş arası bayanlar yılda bir kez mamografi, 40-50 yaş arası muayene ve ve yine yılda bir mamografi çektirmelidir’’ diye konuştu. Risk ve nedenler arasında genetik, ailesel, hormon bozukluğu, evlenme, vücut büyüklüğü, diğer memede kanser, ilk adet-menopoz yaşı, alkol, ırk, radyasyon gibi nedenleri gösteren Naile Bolca, ‘‘Antalya'da 1999 yılında yapılan istatistiki araştırmalara göre meme kanseri yüzde 9,43 oranında. Bu da küçümsenmeyecek bir rakam. Bu nedenle bayanlar konuya biraz daha önemle yaklaşmalı, olabilecek kanser tehlikesini önlemelidir’’ diye konuştu.

Kozmetikte yeni bir adım

Dünyaca ünlü Fransız parfümlerini Antalya'da dolum tesisleriyle halka sunan Rönesans Parfümeri hizmete başladı. Atatürk Caddesi'nde Kenzo, Paris, Burberrys Weekend gibi tanınmış Fransız parfümlerini şişelere enjekte ederek satan firma, müşterinin ilgisinden memnun.

İTHAL PARFÜM

Avrupa'dan özel olarak getirdikleri parfüm özlerini şişelere enjekte ederek özünün bozulmadan satılmasını sağlayan Rönesans yetkilileri, ‘‘Mağazalarda 40-60 milyon arasında satılan parfümleri müşterilerimize 3 ve 6 milyon arasında daha uygun fiyatla sunuyoruz.

TERCİH KÜÇÜK ŞİŞE

Parfümün şişesini almaya gücü yetmeyenler enjekte ettiğimiz küçük şişeleri tercih ediyor’’ dedi.

Altın Öğütler

21 yaşın üzerindeki kadınların vücutlarında, dişilik hormonları yüzünden erkeklerden iki kat daha fazla yağ bulunduğunu biliyor muydunuz?

Makyajınızı yaparken yüzünüzde parçalı bir görüntü olmasını engellemek için pudra fazlasını büyük bir fırçayla almayı ihmal etmeyin. Ayrıca yüzünüzde aydınlık bir görüntü elde etmek için de transparan pudra kullanmayı ihmal etmeyin.

Kirpiklerinizi birbirinden ayırmak için fırçayı dik tutun ve ucunu kullanın. Kirpik kıvırıcınız yoksa kirpiğinizi dışından fırça yardımıyla yukarı doğru kıvırın.

Uzun ve kalın kaşlarınızı inceltmek istiyorsanız, mutlaka göz, kaş ölçüsünü içeren üçgen kuralına dikkat edin.

Tel: 0242/340 38 38

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!