Kablosuz ağ

Güncelleme Tarihi:

Kablosuz ağ
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2011 00:00

Haberin Devamı

Söz uçar, yazı kalır

Yazının sabitliği, sözün geçiciliyle çakışırsa insanlıktan değil belki ama ‘Aşktan Sabıkalı’ olunur

Hüzünlü, korkulu, iç sıkıcı, komik gibi gözüken ama aslında trajikomik pek çok duygu ve olayı içinde barındıran bu tuhaf hafta sona ermeden herkesin ortak eylemi sanırım 2012’den medet ummaktı. İnsanoğlu hayatta var olduğu sürece hep bunu yapmıyor mu zaten, akabinde de hemen geçmişi özlemekle biten teatral bir düzen işte. Atsan atılmıyor, satsan satılmıyor...
Dersimiz: Ali Taran. Geçen defa da (hani şu malum ani gerçekleşen evlilik) Ali Taran ile ilgili kelimelerimi kullanırken ‘ekonomik’ davranmıştım, tavrım yine farklı olmayacak. Neticede başkalarının hayatıyla ilgili 3-5 arkadaşımla konuşurken atıp tutabilirim ama bilirim ki söz uçar, yazı kalır. Yine aynı nedenden ötürü kısa konuşuyorum ama... Bu kez başka!
Tam bir yıl önce, Ali Taran ile Selma Taran birlikte, hani hayatta ikili olmayı/yaşamayı başarmış güzel insanları sayfasına taşıyan Tuluhan Tekelioğlu var ya, işte ona bir röportaj vermişler. Bulun okuyun derim, orada kurulan çok büyük cümleler var. O röportajı Selma Ann Desmond vefat ettikten sonra tekrar okudum ve anladım ki gerçekten söz uçuyor, yazı kalıyor. Biliyorum çok zor ama bu hayatta kanıt bırakmayacağınız tek şey kurduğunuz cümleler olmalı, yoksa giden gidiyor ama geride kalana pişman olsa bile dar oluyor bu yerküre!
Selma Ann Desmond’un yarım kalan kitabı... Van’a yarım kalan yardımlar... Bu hafta ödülümüz yarım kalanlara gidiyor!
- akyuzfikri: Ali Taran’ın eski eşi Selma Hn. vefat etti. Allah geride bıraktıklarına sabır versin. Çünkü geride kalanlar gerçekten sabırsızdı!
- french_oje: İnanamıyorum! Selma Ann Desmond hayatını kaybetmiş. Tebrikler Ali Taran, huzur içinde yaşa.
- CemKurel: Selma Ann Desmond ölmüş, toprağı bol olsun... Ali Taran’ın ömrü de en zor gününde terk edilmenin ıstırabını tadacak kadar uzun olsun!
-  YiitK: Ölen Selma Ann Desmond, TT olan Ali Taran. Ne alaka? Türkler Selma Ann Desmond yazamadığı için mi böyle?
- SeLimCiprut: Selma Taran asıl, hayat arkadaşı onu o halde bırakıp gittiği gün ölmüştü...

Haberin Devamı

Sabiha Gökçen Havalimanı! Senin adın bundan sonra...

Haberin Devamı

Gün geçmiyor ki bir ampul daha yanmasın... Ne fikir insanlarıymış arkadaş, memleketimin iliğine kemiğine işleyen ince hastalık mübarekler... Sıradaki incileri hiç gecikmeden Adıyamanlı AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner’den geldi. Türkiye’de çok önemli şahsiyetler varmış; Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ismi ya Turgut Özal olsunmuş ya da Muhsin Yazıcıoğlu. Oldu saygıdeğer Metiner, aklına zaten önemli şahsiyet deyince ilk olarak bu iki isim geliyorsa önümüz kampanya, düşünce biçiminizi yenisiyle değiştirin bir zahmet.
- CAPAMAG: Adını Feriha koyun! Dersim olayları için komisyon öneren Mehmet Metiner, Sabiha Gökçen Havalimanı’nın adının değiştirilmesini istedi.
- zekikayahan: Sabiha Gökçen Havalimanı’nın adının Serdar Ortaç Havalimanı olarak değiştirilmesini öneriyorum...
- eskisolcu: Sabiha Gökçen Havalimanı’nın adı Muhsin Yazıcıoğlu olarak değişecekse, Hüseyin Üzmez Çocuk Tiyatrosu neden olmasın?
- eksihabermas: Mehmet Metiner, Sabiha Gökçen havaalanının adı Muhsin Yazıcıoğlu olsun demiş. O da yetmez, Tunceli’nin yeni adı da Yavuz Sultan Selim olsun.
- Bijwenist: Sabiha Gökçen havaalanı için Muhsin Yazıcıoğlu adını öneren Metiner’den feyzalan bir köylü, öküzüne Metiner adı koymuş. Fark var mı? Yok.
- BartuKabil: Ak Partili Metiner, Sabiha Gökçen Havaalanı ismi rahatsız ettiyse ordan uçma diycem ama diğeri de Atatürk Havaalanı, bence sen defol!
- Medariiftihar: Metiner’in S. Gökçen yerine Yazıcıoğlu’nun ismi verilsin önerisi katilinden kurtulanın tecavüzcüsüyle evlendirilmesi mantığıdır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!