Kabakulak: Kanat Atkaya

Güncelleme Tarihi:

Kabakulak: Kanat Atkaya
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2007 00:00

BRYAN FERRY

Dylanesque

(Virgin)

BRYAN Ferry’nin eski çalışmalarıyla haşır neşir olanlar, Bob Dylan şarkılarını yorumladığı bu albümü gayet normal karşılamış olmalı. Çünkü Ferry bu işi neredeyse 35 yıldır yapıyor.

1973’te çıkardığı ilk solo 45’liği için bir Dylan şarkısı seçmişti mesela: "A Hard Rain’s A-Gonna Fall..."

Bir de güzel "It’s All Over Now, Baby Blue" yorumu vardır.

Ancak bu kez durum biraz farklı. Bryan Ferry gözünü karartmış ve Dylan külliyatından 11 şarkı seçmiş. Sonra da müzisyen arkadaşlarına "Bir el atın da şu albümü yapalım" demiş.

Ortaya "Dylanesque" adını verdiği bu albüm çıkmış.

Bryan Ferry, belli ki şarkı seçimi sırasında Dylan arşivini iyice bir havalandırmış. Parçaların büyük bölümü Dylan’a biraz aşina olanların da bilecekleri şekilde seçilmiş: "The Times They Are A-Changin’" var, "Knockin’ On Heaven’s Door" var, "If Not For You" var...

Bob Dylan’ın durumunu tartışmam bile, Bryan Ferry’yi de severim. Bu albümü sıkça dinleyeceğimi sanmıyorum yine de.

Eğer Dylan şarkılarını başkasından dinlemeyi yadırgamayacaksanız, albümü de beğeneceksiniz demektir. "Niye yadırgayayım bütün dünya söyledi" diyeni anlarım, "Dylan’ı sadece Dylan’dan dinlerim" diyene de saygılarımı sunarım.

GREEK HIT MIX 2

(Sony BMG)

KARŞISINDA duvar gibi kımıldamadan durarak tepki vermek istediğim bir çalışma "Greek Hit Mix 2."

2003-2006 yılları arasında komşuda hit olmuş şarkıların remikslerinden oluşturulmuş.

Bir nevi "Şahtı şahbaz olmuş şarkılar" albümü. Bu güzide çalışma, Anna Vissi, Helena Paparizou, Despina Vandi gibi adını benim bile duyduğum şarkıcılardan seçilmiş parçaların ritİm şokuna uğratılmasıyla elde edilmiş.

Benim dinlerken "Bitecek, geçecek bunlar... Garson bana uzo dök, dayanamayacağım yoksa" diyerek dinlediğim albümün yine de tam yaz öncesi büyük ilgi göreceğine eminim.

Ege ve Akdeniz sahillerindeki barlarda ve otellerde, İstanbul’un gözde kulüplerinde acil durumlarda kullanılmak üzere bulundurulacağına eminim. Kitle dingildemek istediğinde filan iş görür.

Fakat ben görev icabı dinlerken bile epeyce fena oldum. Bunu bütün yaz dinleyeceklere sabırlar dilerim.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!