Kabakulak: Kanat Atkaya

Güncelleme Tarihi:

Kabakulak: Kanat Atkaya
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2007 00:00

ENNIO MORRICONE

We All Love E.M.

(Sony/BMG)

ENNIO Morricone, sinemaya müziğin neler katabileceğini en iyi şekilde örneklemiş bir müzik dehasıdır. Kıymeti yaşarken zaten anlaşılmış olan, ödüle ve övgüye doymuş usta, bu kez meşhur parçalarını farklı disiplinlerden gelme müzik adamlarıyla buluşturuyor.

Kuru kuru bahsederek geçiştirilemeyecek hazineler barındırmakta "We All Love Ennio Morricone" albümü. Mesela "The Good, The Bad And The Ugly"yi Herbie Hancock’u da piyanoya davet eden Quincy Jones o kadar harika yorumlamış ki. Vay, vay, vay!

Bruce Springsteen’i gitarist olarak değerlendirmek isteyenler, Unione Musicisti di Roma eşliğinde dinleyebilir. Şef tabii ki Ennio Morricone.

Metallica’nın "The Ecstasy of Gold" yorumu mükemmel.

Roger Waters’ın gitarda Eddie Van Halen’la kaydettiği "Lost Boys Calling!in güzelliğini zaten bilen bilir...

Andrea Bocelli, Metallica, Celine Dion, Yo-Yo Ma, Eddie Van Halen, Herbie Hancock... Aynı albümde buluşmaları enteresan aslında. Fakat ortak bir noktaları var: Hepsi Ennio Morricone’yi seviyor. İyi albüm, kaçırmayın.

GRUPO BATUQUE

Ole Ola-Futebol Bonito!

(Farout Recordings)

GRUPO Batuque, futbola ve müziğe veya sadece sambaya meraklı şahısların hemen ilgisini çekebilecek bir albüm hazırlamış. Brezilya’nın efsanevi futbol takımlarından Flamengo’nun tribün tayfasının tezahüratlarını almışlar önce. Bir tutam bu tezahüratlardan, bir tutam eski maç anlatımlarının kayıtlarından ve bir tutam da futbol mabedi Maracana Stadı’nın gürültüsünden katmışlar formüllerine.

Sonra, Rio’nun en köklü samba okulu Imperio Serrano’yu meşhur şefleri Wilson das Neves önderliğinde davullarıyla stüdyoya sokmuşlar. İşi tamamlamak stüdyo müzisyenlerine kalmış. Neticede "Ole Ola" her statta çalınabilecek bir futbol albümü olmuş. Özellikle 100’üncü yılında kadrosunda Brezilyalı teknik direktör ve futbolcular bulunduran Fenerbahçelilere tavsiye ederim.

Klasik futbol şarkılarına yeni bir bakış açısı getiren ve dinlerken insanı ister istemez kıpırdanmaya sevk eden parçaların bazıları sıkıntı verebiliyor ama mesela 7 numaralı parça çok iş yapar statlarda...
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!