Kabakulak

Güncelleme Tarihi:

Kabakulak
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2008 00:00

NICK CAVE/ WARREN ELLIS

The Assassination Of Jesse James By The Coward Robert Ford

(Mute)

Nick Cave sinir bozucu bir üretim hızına erişti. Yeni Nick Cave & The Bad Seeds albümü "Dig, Lazarus, Dig!!!" çıktı çıkacak...

Geçen senenin en iyi albümlerinden biri olan Grinderman’i zaten biliyoruz, arkadaşın "maço" projesi.

Bu arada bir de bu filmin müziklerini yaptı. Aslında aynı işleri aynı sırayla yapan biri daha var, Warren Ellis.

Büyük ihtimalle Ellis Ailesi Nick Cave’den tiksiniyordur.

Çünkü Nick Cave, müzikle alakalı işlerde Warren Ellis olmadan adım atmıyor. İşler de böyle yoğun olunca iki kafadar evi, aileyi görmeden hapasa şarkı yazıp çalıyor.

Aslında tiyatro ve belgeseller için de müzik yapıyorlar. Nick Cave senaryo yazıyor, film çekiyor, edebiyatla da bağını kopartmıyor.

Okuduğum haberleri birleştirince ortaya çıkan tempo normal değil.

Kendini harap ettiği yıllarda bile onun için bu kadar endişelenmemiştim.

Uncut’ın Şubat sayısında Nick Abi’nin "10 yıl sonra bırakıyorum" dediğini okuyunca "İyi bari" dedim. 10 yıl sonra 60 olacak. Boş duracağını sanmam ama, bakarız...

Laf uzadı, albüme gelelim...

Yanılmıyorsam geçen yılın sonlarında bizde de gösterilen ağır bir western "The Assassination Of Jesse James By The Coward Robert Ford."

"Chopper" filmiyle tanıdığımız Avustralyalı yönetmen Andrew Dominik’in filmi. Hemşeri dayanışması için stüdyoya giren (filmde küçük bir rolü de var) Nick Cave, Warren Ellis ve küçük bir orkestra, yaylıların insanın içine işlediği bir albüm yapmış.

Filmle beraber mana kazandığı kesin. Ancak karanlık ve görkemli bu albümü küçümsemek yanlış olur. "Apaçiler saldırır, hafif süvari kurtarır" tarzının dışında bir western’e yakışır, Nick Cave dinleyenleri de memnun eder.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!