Kabakulak

Güncelleme Tarihi:

Kabakulak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2004 00:12

WILLIAM SHATNER
Has Been
(SONY/ SHOUT! FACTORY)

WILLIAM Shatner (ki bizim kuşak ve diğer bazı kuşaklar ve kuşak bilincine henüz erişememiş olan başka kuşaklar da kendisini Kaptan Kirk olarak tanır) ‘Has Been’ adı altında bir albüm yayınladı. Ben Folds Five adında sevdiğimiz şarkıları bulunan bir topluluk vardı; işte o topluluğun kurucusu Ben Folds ile girişmişler bu işe. Joe Jackson, Aimee Mann ve Henry Rollins (evet o Henry Rollins diyerek şaşkınlığınızı paniğe dönüştüreyim) gibi isimler de çeşitli şekillerde yardımcı olmuşlar. Pek sevdiğimiz yazar Nick Hornby’nin de bir şarkı sözü var. Albümün şok edici noktası, Shatner’ın Joe Jackson’la birlikte Pulp’ın ‘Common People’ı söylediği nokta olarak gösteriliyor. Fakat kendi adıma halen Kaptan Kirk olarak algıladığım Shatner’ın ‘You’ll have The Time’da ‘‘Cause You’re Gonna Die/ Oh yeah!’ (Çünkü öleceksin, nıha!’ şeklinde seslendiği andan daha çok etkilendiğimi söyleyebilirim. Bu Shatner’ın ilk müzik denemesi değil; daha önce Armand Van Helden’le birlikte Gary Numan’ın ‘Cars’ını söylemişti mesela. Ürkünç! Işınla beni Scottie; bağlasan durmam bu alemde artık.

VELVET REVOLVER
Contraband
(DMC/RCA)

ALBÜMÜ, kimlerin çaldığına bakmadan dinledim önce. ‘Ben bu sesi tanıyorum, ama bu gitarist... Bu gitar tonu; yoksa yoksa...’ noktasına gelip kadroya baktığımda rahatladım. Stone Temple Pilots’ın solisti Scott Weiland; Guns ‘N Roses’tan Slash, Duff McKagen ve Matt Sorum’la oturmuş (bir de Dave ushner var) ve cagada cugada bir rock albümü kaydetmiş. Velvet Revolver, Scott Weiland’ın yeniden tehlikeli maddelerle alakadar olmaması durumunda uzun soluklu bir grup olabilir. Albüm gayet iyi; ‘Slither’ gibi bombalar da var. Guns ‘N roses veya Stone Temple Pilots’ın sound’unu yeni gruba taşımamış olamaları bile bir başarı. O sound’lara bayılırım, yanlış anlaşılmasın da. Neyse işte, rock dinleyen vatan evladına armağan olsun.

SUPER FURRY ANIMALS
Songbook Vol. 1
(SONY/EPIC)

SUPER Furry Animals, BritPop alemindeki emsalleri arasında en çok muhabbet beslediğimiz ekiplerden değildi. ‘Juxtapozed With U’ gibi, ‘Play It Cool’ gibi ve hatta ‘Ice Hockey Hair’ gibi sevdiğimiz şarkıları vardı fakat. Bu, pek çok hastası bulunan grup, şimdiye kadar çıkardığı 45’liklerden bir albüm derlemiş. Adından anladığımız kadarıyla bir albümde de kalınmayacak. Sevgi dolu yaklaştım, güzel güzel dinledim. Boş geçilmemesi gereken ancak sadece iş olsun diye alınıp dinlenmeyecek bir grup. Malum dönemden bir şeyler dinlemek istersem elim yine Blur’ü arar, gözlerim onu sorar...
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!