Ä°talyanların gençlik idolü Ferzan’ın filminde

Güncelleme Tarihi:

İtalyanların gençlik idolü Ferzan’ın filminde
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 17, 2006 00:00

90'lı yıllarda İtalyan gençliğine yön veren, tabuları yıkan "Non e la Rai" adlı programıyla hafızalara kazınan Ambra Angiolini, İtalya'da yaşamını sürdüren Ferzan Özpetek'in son filmi "Satürn Dönüyor"da oynuyor. Ambra, "Ferzan'dan sinema dalında inanılmaz bilgiler alıyorum" diyor.

Haberin Devamı

90’lı yıllarda İtalyan gençliğine yön veren, tabuları yıkan "Non e la Rai" adlı programıyla hafızalara kazınan Ambra, Ferzan Özpetek’in son filmi "Satürn Dönüyor"da oynuyor. Ambra; "Ferzan’dan sinema hakkında inanılmaz bilgiler alıyorum. Onun setleri sanki sinema okulu gibi..." diyor.

Ferzan Özpetek ile nasıl tanıştınız?

- Bir dost evinde karşılaştık. Beni tanıyormuş. Projesinden söz ederek bana teklifte bulundu. Prova bile yapmadan kendimi filmin kadrosunda buldum.

Ferzan Özpetek’in filmlerini izlemiş miydiniz?

- Elbette Türkiye’de çevrilen "Hamam" sonra "Harem Suare"yi Roma’da çevirdiği  "Cahil Periler"i, hayran kaldığım "Arka Pencere"yi, kısacası bütün filmlerini izledim.

"Non e la Rai" programından geriye ne kaldı?

- Her geçen yıl gençlik kendini aşıyor. 15 yıl önce şimdiden daha farklıydı. Ergenlik çağına ulaşan gençler ve özellikle kızlar aile içerisinde kendilerini tutsak olduğu kadar çelişkili ve boş hissediyorlardı. O program büyümeye adım atmış gençler için eğitici bir şovdu. Her türlü sorunları ele alıyorduk. Psikologlar vardı, okullara gidiyorduk. Dertleri dinliyorduk. Velilerle görüşüyorduk, cinselliği öğretiyorduk. Kısacası ergenliğin bir rehberiydi.

Haberin Devamı

Programa nasıl hazırlanıyordunuz?

- Tabii benim için çok zor oluyordu. Yapımcımız Gianni Boncompagni ile neredeyse 18 saat beraberdik. Okula sadece iki saat gidebiliyor, özel izinle RAI kurumuna yollanıyordum. Orada boş zamanlarda özel dersler alıyordum.

Derken evlendiniz...

- "Non e La Rai", dört sezon sürdü. Sonra Özel Televizyon Kurumu Mediaset’e geçerek bu kez 18 yaş dönemine gelenler için "Generazione X ( X Nesli) programını yaptık. Burada şarkı söylemeye de başladım. Bu arada dizilerde yer alırken festivalleri sunma teklifleri aldım. Ardından evleneceğim genci buldum ve çocuk sahibi oldum.

Projeleriniz nedir?

- Ferzan Özpetek’in filminden sonra deÄŸerlendirmem gereken baÅŸka teklifler var. Bunlar televizyon sunuculuÄŸu ve diziler. "Satürn Dönüyor"un bitmesini bekliyorum.Â

Ferzan’la sette çalışmak nasıl?

- Ferzan inanılmaz bir insan. İşini çok iyi bildiği kadar inanılmaz titiz. Tatmin oluncaya kadar bir sahne için günlerce üzerinde çalışabilir. Bunun için filmleri hatasız oluyor. Kendisinden sinema hakkında inanılmaz bilgiler alıyorum. Onun setleri sinema okulu gibi.

Haberin Devamı

Ambra kimdir

/images/100/0x0/55eab818f018fbb8f892558a

Doksanlı yılların başlarında henüz 14 yaşındayken "Non e la RAİ" adlı programıyla ergenlik çağındaki İtalyan gençlerini ekranlardan yönlendiren, eğiten, fikirler veren aynı zamanda psikologluk yapan Ambra büyüdü, evlendi, çoluk çocuğa karıştı. Tabuları yıkan programıyla hafızalara kazınan Ambra, şimdilerde Ferzan Özpetek’in altıncı filmi olan "Satürn Dönüyor"da yeni neslin bir üyesini canlandırıyor.

Dillere destan olan ikinci gençlik programı "Generazione X" (X Nesli) ile ardı ardına Televizyon ödülleri kazanan Ambra daha sonra San Remo Şarkı Festivali’ni sunmuş, şarkıcılık yapmış, tiyatro oyunları, TV dizileri ve sinema filmlerinde rol almıştı.

Haberin Devamı

On parmağında on marifet misali üstün yeteneği ve karizmasıyla İtalya’da gençler kadar yetişkinlerin de sevgilisi haline gelen Ambra daha sonra evlenmiş ve çocuk sahibi olmuştu. 29 yaşındaki Ambra şimdi ise Ferzan Özpetek’in son filmi "Satürn Dönüyor"da önemli bir rolü üstleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!