İstikamet Kadıköy!

Güncelleme Tarihi:

İstikamet Kadıköy
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2011 22:41

Geçen haftalarda Kadıköy’de açılmıştı ‘Asfalt Art Gallery’.Bu vesileyle sahibi, sanatçı Nazan Azeri’yle görüştüğümüzde az çok çıtlatmıştı büyük buluşmayı.

Haberin Devamı

Kadıköy’de bir şeyler oluyordu...
Nazan Azeri, neden Kadıköy’de açtınız galeriyi diye sorduğumda “Ben, Kadıköy tarafında yaşıyorum ve Kadıköy, İstanbul’un önemli merkezlerinden biri olduğu halde aynı önemde yeterince sanat mekânına sahip değil. Ayrıca sanat alanında bir hiyerarşik yapı kuruluyor ve Asfalt gibi bağımsız mekânlara çok daha fazlasıyla ihtiyaç var. Bir diğer sebep de bağımsızca ortak fikir üretme, konuşup tartışma alanlarının yeterli sayıda olmayışı” demişti.
Kadıköy tarafında entelektüel birikimi olan kişilerin yaşadığını da unutmamak gerektiğini özellikle vurgulamıştı.
Üzerinden çok geçmedi, bilgileri gelmeye başladı.
Kadıköylü galeri ve sanatçılar “Bağımsız ve Birlikte! Çünkü biz Kadıköylüyüz... Çünkü Kadıköy’de üretiyoruz... Kadıköy’de paylaşıyoruz...” dediler ve yola koyuldular.
Amaçları, ‘İkametgâh Kadıköy’ diyerek Kadıköy’ün öncü sanat oluşumlarını ve Kadıköylü sanatçıları ortak bir platformda birleştirip Anadolu Yakası’nda süregiden bağımsız çağdaş sanat üretimini ve kolektifliği gündeme getirmek.

Haberin Devamı

İstikamet Kadıköy

İLK DENEME 25 OCAK’TA

İkametgâh Kadıköy’ün yaratıcıları arasında Anadolu Yakası’nın Asfalt, Hush Galeri, İstanbul Hatırası Fotoğraf Merkezi, KargART, Piha Kolektif Sanat ve Dunia var.
Anadolu Yakası’nda yaşayan, üreten sanatçılar kavramsal ve biçimsel bir çerçevenin içine girmeden resim, video, illüstrasyon, fotoğraf, yerleştirme gibi farklı mecraları kullandıkları işlerini mekânlarda sergileyecek ve çalışmalar, çerçeve mekânlar üzerinden izleyicilerin deneyimleriyle yorumlanacak.
Sergiler dışında çeşitli performanslar, konserler ve paneller de olacak.
İşte bu planlardan ilki 25 Ocak - 19 Şubat tarihleri arasında yapılacak.
Ekibin Facebook sayfaları açılalı birkaç gün oldu. Şimdiden 300 kişi beğenmiş bile! Demek ki napıyoruz, Kadıköy’e geçiyoruz!

KENTLERİN DEĞİŞEN KİMLİĞİ

Kentlerin silüetleri ve kimlikleri her geçen gün değişiyor. Binalar, panolar, yollar hep farklı bir hâl alıyor. Ressam Mustafa Duymaz, Galeri Miz’de açtığı son sergisi Panokent’te bu konuya değiniyor. Kent dokusunda görülen renkli ve ışıklı tabelaların, devasa reklam panolarının, sinevizyon ekranlarının görsel bir cümbüş oluşturarak tüketicileri cezbettiğini resmediyor. 7 Ocak 2012’ye kadar görülebilir. Tel: 0212 241 76 66.

Haberin Devamı

GERÇEK AŞKLARI ‘VNO’ MU DOĞURUYOR

Yazar Ercan Akbay, yeni kitabı ‘Ten Kokusu’nda bilim dünyasında adına VNO (Vomeronasal Organ) denen ilginç bir duyu organının bazı insanlarda halen etkin biçimde kullanıldığını savunuyor. İddiasına göre ter, tükürük, meni, vajina salgısı ve kanımızda bulunuyor. Ve hatta genetik şifremizi içeren ‘iletilebilir’ vücut salgılarının feromonların mantık dışı esaretler yaratan vazgeçilemez aşkların ‘gerçek’ nedeni olduğunu söylüyor. Akbay’ın takipçilerine bir de sürprizi var. Tüm kitabı okuyarak 10.5 saatlik bir sesli kitap haline getirdi. CD, kitabın içinden çıkıyor.

YENİ YIL EĞLENCESİ ERKEN BAŞLIYOR

Borusan Müzik Evi, 2011’i erkenden bu akşam uğurluyor. Perküsyon üstadı Ayhan Sicimoğlu ve Latin All Stars Orkestrası, kıpır kıpır bir eğlence hazırlıyor. Gecenin sürprizleri ise Küba’nın Buenavista mahallesinden gelen Armano Miranda ve Rodry-Go adıyla Avrupa’yı kasıp kavuran timbales virtüözü Rodrigo Rodriguez. Eğlence 21.30’da başlıyor. Biletler 30 lira. Tel: 0212 336 32 80.

Haberin Devamı

YILIN SON MÜZAYEDESİ

Büyük Pazar Mezatı’nın düzenlediği yılın son müzayedesi bugün saat 14.00’te Point Hotel Barbaros’ta düzenlenecek. Müzayedede, Fausto Zonaro’nun 70x50 ebatlarındaki ‘İstanbul Manzarası’ adlı eseri 200 bin TL muammen bedelle satışa sunulacak. Müzayedede ayrıca Haseki Hastanesi’nin Eski Başhekimlerinden Ahmet Nurettin Bey’in yalısından gelen şahsi eşyalarından mobilya ve ev tekstillerine, 17. yüzyıl Osmanlı dönemi yazmaları, Nazım Hikmet’in Rusya’da basılmış ve imzalamış olduğu şiir kitabının da satışı gerçekleştirilecek. Tel: 0212 252 90 10.

3 CD TEK CD FİYATINA

Artist Müzik, 50 şarkılık ’50 Deluxe Lounge’ albümünü yayımladı. İçinde 3 CD, tek CD fiyat avantajıyla satışa sunuluyor. Her birinde lounge & chillout tarzının iyi örnekleri var: Libertango, Windmills of Your Mind, Fly Me to the Moon, Michelle, Non Je Ne Regrette Rien, Forever Young, Perhaps, Perhaps, Perhaps...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!