İster ilk filmini yönetsin isterse yeni bir dil öğrensin

Güncelleme Tarihi:

İster ilk filmini yönetsin isterse yeni bir dil öğrensin
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2008 00:00

Türkiye’de ilk ve orta dereceli okullarda okuyan öğrencilere yönelik yaz kampı hizmeti veren pek çok şirket var. Bazı özel okullar da yazın kamp düzenliyor.

Bunlar, sadece kendi öğrencilerine değil, katılmak isteyen tüm çocuklara açık oluyor. Kampların çoğu temmuzda başlıyor. Seçiminizi çocuğunuzun ilgi alanına göre yapabilirsiniz. Spora yetenekli olanlar basketbol ya da yüzme dersi alabilir, dileyenler film yönetmenliğine adım atabilir. Yurtdışına gidip yeni bir dil öğrenmek de mümkün.

GELECEĞİN YILDIZLARI

Yönetmenlik, yelken, sörf herşey var


Geleceğin Yıldızları, 1989’dan beri her yaş çocuk ve genç için yaz-kış kamp düzenleyen bir kuruluş. Kamplar, Uludağ, Çeşme, Doğu Karadeniz, Ege ve İngiltere’de oluyor. 1 Temmuz’da başlıyor, ağustos ayında da sürüyor. Aynı zamanda kampa kaydolan kardeşlere yüzde 5 indirim uygulanıyor.

Uludağ’da 7-13 yaş arasındaki çocuklar için düzenlenen kamplar var. Herkes kendi ilgi alanına göre Yaz Gelişim Kampı, İngilizce Gelişim Kampı veya Basketbol Gelişim Kampı’nı seçebiliyor. Ayrıca 13-16 yaşındaki gençler için de kamplar var. Bunlara 1996’dan beri 38 ülkeden ve Türkiye’nin 41 ilinden gençler katılıyor. Fiziksel gelişim, film yönetmenliği veya İngilizce’den birini seçmek mümkün.

Çeşme Alaçatı’da düzenlenen sörf kampı, 10-17 yaş arasındaki çocuklara hitap ediyor. Gündüz sörf öğrenen gençler, Çeşme’de turla geziyor, kumru partilerine katılıyor.

Ege Denizi üzerinde, 14-17 yaş arasındaki gençler için yelken kampı yapılıyor. Buna katılanlar, tekne hayatını 24 saat boyunca yaşıyor, tekneyle ilgili tüm detaylara hakim oluyorlar.

11-17 yaş arasındakiler, yazın İngilizce’lerini ilerletmek için İngiltere’de bir yaz kampına da katılabilir.

Lise eğitimine devam eden 16-18 yaş arasındaki gençler için "Doğu Karadeniz Kaşifleri" adında bir program var: 2-16 Ağustos arasında, Karadeniz’de turist değil, yerel halkın konuğu olarak iki hafta geçirecek, yöreye katkıda bulunmak için yapılacak sosyal sorumluluk projesinde yer alacaklar.

CADDEBOSTAN YAZ KAMPLARI

Doğanın içinde macera


1996 yılından beri kamp düzenleyen Caddebostan Spor ve Eğitim Hizmetleri, 7 yaşından 17 yaşına kadar bütün çocuk ve gençleri ilgilendirecek aktiviteler yapıyor. Yazın düzenleyecekleri kamplar şöyle:

Bolu Aladağlar’da doğa ve macera kampı ile gençlik kampı var. 7-12 yaş grubuna yönelik olan doğa ve macera kampı 13-19 Temmuz arasında. Gençlik Kampı ise 13-17 yaş grubu için.

Çeşme Alaçatı’da sörf kampına, 20-26 Temmuz arasında 10-17 yaş grubundan çocuklar katılabiliyor.

Kamp aktiviteleri arasında, yüksek ip parkurları (maymun köprüleri, tırmanış duvarı, ip geçişler vb.), takım oyunları (sedye yapımı, sal yapımı, yön bulma ve harita okuma, düğüm atma teknikleri vb.), kano, dağ bisikleti, futbol, kareoke, ritm atölyesi, kamp ateşi, yarışma ve turnuvalar var. Daha fazla bilgi için: 0216-470 69 70.

ANNE-BABALARA KAMP TAVSİYELERİ

Uzun yıllardır gençler için kamp düzenleyen Geleceğin Yıldızları şirketinin kurucusu Murat Gözet, anne-babalara şu öğütlerde bulunuyor:

Kamp seçme işlemlerine çocuğunuzu da dahil edin. Çocuk kamp düşüncesini ne kadar çok özümserse kendini kampta o kadar çok rahat hisseder.

Yeni bir gardrop düzmeyin, çünkü çocuk kampta yeni kıyafetlere ihtiyaç duymaz. Çocuğunuz küçükse, yanına evden küçük bir eşya koyun, küçük bir oyuncak gibi.

Birbirinizi ne zaman arayacağınız konusunda bir anlaşmaya varın. Eğer çocuğunuzun kampında telefon yasağı varsa bu kurala uyun.

Çocuğunuz kamptayken evde büyük değişiklikler yapmayın.

UNİBASKET KULÜBÜ

Basketbolda uzman kamp


Unibasket, 10 yıldır çocuk ve gençlere yönelik kamplar düzenleyen, okullarla birlikte çalışan bir basketbol kulübü. 15 Haziran-20 Temmuz arasında yatılı olarak basketbol kampları düzenliyorlar. Ayrıca 10 Ağustos-15 Eylül arasında, İstanbul’da, haftanın ilk dört işgünü 10.00-13.00 arasında, günde 3 saat süran antrenman programı da var. Bilgi: www.unibasket.com

EF DİL OKULU

Uluslararası yaz kampı

EF Dil Okulu’nun yazın Zekeriyaköy’de EF Village Club’da uyguladığı uluslararası yaz kampı, katılanların İngilizce bilgilerini geliştirmeyi amaçlıyor. Kampta Türk ve yabancı çocuklar bir arada. Gruplar yaş ve İngilizce düzeylerine göre oluşturuluyor. Bu kamp, yatılı değil gündüzlü. İki hafta, hafta içi beş gün, 09.30-16.00 arasında yapılıyor. Öğlene kadar dersler görülüyor, öğleden sonrası aktivitelere ayrılıyor. Detaylı bilgi: 212 202 87 12.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!