İstenmeyen fazlalıklara son!

Güncelleme Tarihi:

İstenmeyen fazlalıklara son
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2004 09:41

Yaz aylarının yaklaşmasıyla tekrar gündeme oturan estetik tıptaki yeni gelişmeler, vücuduyla barışık olmayanlar için ameliyatsız ve daha sağlıklı çözümler üretiyor.

Haberin Devamı

Estetik kusurları ameliyatsız giderenlerden Dr. Ali Kerim Diler, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni bitirdikten sonra uzmanlığını Milano Estetik Tıp  okulunda yapmış. Halen Milano Estetik Tıp Doktorları Birliği Genel Sekreterliği görevini sürdüren Diler, hastalarına bölgesel yağlanma, selülit,çatlak tedavisi, sivilce ve yüz kırışıklıkları gibi kozmetik kusurları içeren ameliyatsız yapılabilecek her türlü işlemi uyguluyor.


Estetik tıbbın elinde lokal yağlanma ve selülitle mücadele için mezoterapi, elektrolipoliz gibi bir çok etkili silahın bulunduğunu söyleyen Dr. Diler, eski bir yöntem olmakla birlikte bunlara en yeni eklenenen yöntemin "karbondioksit tedavisi" olduğunu kaydetti.

VÜCUDUN DOĞAL DENGESİ HAREKETE GEÇİRİLİYOR

Bu tedavi, karbondioksit gazının bir iğne vasıtasıyla yağ dokusunun içine verilmesi esasına dayanıyor. Dokunun içine verilen gaz, yağ hücrelerinin duvarlarını kırarak ilerliyor ve hücreler parçalanmaya başlarken, bir yandan da o bölgede karbondioksit fazlalığı meydana geliyor. Vücut da doğal olarak dengenin bozulduğu yere oksijen gönderme ihtiyacı duyuyor. Bölgeye gelen oksijenler de hücreleri, yenileyerek düzeltiyor.

Haberin Devamı

Eskiden beri uzun süre kapanmayan yaraların iyileşmesinde de kullanılan bu yöntem sayesinde Okan Bayülgen ve Günseli Kato gibi ünlülerin de  istenilen oranda kilo vermeyi başardığını iddia eden Diler, tedavinin yüzde yüz başarılı olması için doğru hasta ve doğru tedavinin seçilmesi gerektiğini vurguluyor.

Hiçbir risk ve yan etki taşımayan yöntem, haftada bir ya da iki seans olarak uygulanıyor.En fazla 3 dakika süren seanslar boyunca hasta, karbondioksit gazının
kılcal damarları genişletmesinden dolayı önce hafif bir yanma hissediyor. Ardından
işlem yapılan bölge şişiyor, fakat yarım saat içinde herşey normale dönüyor. Tedavi diğer yöntemlerle harmanlanarak uygulandığında işlem süresi bir saate kadar uzayabiliyor.
Toplam 15-16 seans süren tedavi süresince hastalara bol bol su içmeleri önerilerek, protein ağırlıklı bir diyet uygulamaları sağlanıyor.

Haberin Devamı

Dr. Ali Kerim Diler, hastalarını uyarmayı da ihmal etmiyor. Diler "Parçalanan yağ hücreleri, tedavi edilen bölgede tekrar oluşmaz diye kimse iddia edemez. Aynı kertenkelenin kesilen kuyruğu nasıl yerine gelirse vücut da yok olan hücreleri tamamlar. Bu nedenle  her zaman doğru beslenmeye dikkat etmeliyiz" diyor.

Görülebilir ilk sonuçların üç hafta sonra alınmaya başlandığı bu yöntem için 1500 ile 1800 dolar civarında bir parayı gözden çıkartmak gerekiyor. Erkeklerde ise selülit olmadığı için fiyat biraz daha düşük.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!