İşte benim ikonum

Güncelleme Tarihi:

İşte benim ikonum
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2010 09:26

Haberin Devamı

Maison Française dergisi, farklı sektörlerden stil sahibi erkeklerle bir araya geldi, onlardan tüm dünyada hayran kitleleri oluşturmayı başarmış kadınlar arasından kendi ikonlarını seçmelerini istedi.

yazı
----

Mehmet Yılmaz, Doğan Burda İcra Kurulu Başkanı:
Audrey Hepburn her zaman çekici
“Ne giyse yakışan bir kadın. Kapri giydiğinde de güzel, siyah, dümdüz bir kokteyl elbisesinin içinde de. Prenses Ann olduğunda da çekici, Sabrina iken de, Gigi iken de. Hangi erkek Holly Golightly gibi bir kadınla New York sokaklarında dolaşmak istemez? Audrey Hepburn, ‘bir kadın’ deyince aklınıza gelen her şeyin bir özetidir: Şaşırtıcı, komik, seksi, çocuksu, küstah!”

Audrey Hepburn kimdir?
Aristokrat feminenliğin simgesi; küçük siyah elbisesinin içinde salınan dimdik bir postür. Kuğu boyun, her daim siyah babetler... Kalite ile eşdeğer bir görüntü, zarafet ikonu. Aristokrasi sadece dış görüntüsünde değil, kanında da var: Soyu İngiliz tahtına uzanan Hollandalı bir baronesin kızı. İkinci Dünya Savaşı’nın tüm negatif etkilerini yaşamış bir çocuk olarak hayatını hayır kurumlarına, muhtaç çocuklara ve hayvanlara adamış bir hümanist. Meleksi kadın imgesinin gelmiş geçmiş en büyük temsilcisi...

-----

Haberin Devamı

Murat Gürsoy, Moda Editörü, Kostüm Tasarımcısı:
Rita Hayworth'un striptiz sahnesini unutamam
“Rita Hayworth, sinema dünyasının efsanevi kadın oyuncusu. O tüm dişiliğiyle ve güzelliğiyle benim için bir zarafet ve aşk tanrıçası... Çocukluğumda seyrettiğim ‘Gilda’ filmindeki ‘Put The Blame on Me’ şarkısı eşliğinde striptiz yaptığı sahneyi hiç unutamam...”

Rita Hayworth kimdir?
Dünyanın en ünlü pin-up kızı, Hollywood’un gelmiş geçmiş en seksi yıldızlarından biri olan Rita Hayworth, aslında İspanyol asıllı... Ailesindeki tüm erkekler Flamenko dansçısı, kendisi ise dönemin en büyük Flamenko ustası olan dedesinin biricik öğrencisi. Elinde tüten sigarası, aralanan yırtmacından görünen uzun bacaklarıyla tamamlanan vahşi cazibesinin tersine, gerçek yaşamda aşırı duygusal ve utangaç bir yapıya sahip.

-----

Murat Patavi, Republica Reklam Ajansı Başkanı, Haaz Kurucu Ortağı: Brigitte Bardot
Bikiniyi meşhur eden kadın
“Zamansız güzelliği, duruşu, doğası ve dekolteleriyle bikiniyi ve St. Tropez’yi meşhur eden kadın olduğu için, benim ikonum Brigitte Bardot.”

Haberin Devamı

Brigitte Bardot kimdir?
Bob Dylan ilk şarkısını onun için yazdı. John Lennon ve Harrison Ford ona o kadar aşıktı ki, ona benzeyen kadınlarla evlendiler. İçinde ismi geçen şarkı, film ve ebedi eserleri saymak mümkün değil. Hiç estetik ameliyat yaptırmamış. Her şeyini güzelliğine borçlu olsa da insanların güzellik saplantısına anlam veremeyen aktivist, hayvan hakları savunucusu...

-----

Tamer Yılmaz, Fotoğrafçı:
Meryl Streep kendi işinin işçisi
“Meryl Streep her zamanın kadını ve işini gönlünü koyarak yapıyor. Müthiş bir kadın olduğunu düşünüyorum. Ben Meryl Streep’in kendi işinin işçisi olduğuna eminim.”

Meryl Streep kimdir?
Gelmiş geçmiş en iyi drama oyuncularından biri... Küçük bir ağız, belirgin elmacık kemikleri, kocaman gözlerle içimizi saran samimiyet, insanı ta derinden yakalayan bir gülüş... Görüntüsü hemen hemen hiç değişmese de birbirinden çok farklı karakterlere bürünebilmesiyle ünlü... Bir filmi için sekiz haftada keman çalmayı öğrenebilecek kadar işine aşık...

-----

Haberin Devamı

Bora Kozanoğlu, Milli Sörfçü:
Cindy Crawford kadın hatlı kadın
“Anoreksik modellerle geçirilen uzun bir zaman sonunda hayatımıza feminen ama sportif ve ‘kadın hatlı kadın’ görüntüyü sokan ilk top model olduğu için... Seksapeli, iç gıcıklayıcı güzelliği, muhteşem vücudu ve bunlara rağmen masum bakışlarıyla Cindy Crawford’u seçmemem mümkün değil.”

Cindy Crawford kimdir?
Diğer top modellere nispeten dolgun vücut hatlarıyla sıfır beden modasından çok önce sıfır bedencilere en güzel cevap. Kötü aktris, iyi dekoratör... Burslu olarak devam ettiği kimya mühendisliği bölümünü modellik için bırakmış. Girdiği ortamlarda adeta fırtına kopuyor. Asla kaybolup gitmeyecek bir yıldız.

-----              

Haberin Devamı

Orkun Demirelli, Rafineri Ajans Yaratıcı Yönetmeni:
Grace JonesYaş 62, performans 25
“’İkon kadının kim?’ sorusuna tek bir kişiyle cevap vermek güç aslında. İlk anda akla bir sürü isim geliyor. Eğer konserinden önce bana böyle bir soru sorulsaydı belki de onun ismini söylemezdim. Jane Birkin ya da Kate Moss diyebilirdim. Ama 62 yaşında olmasına rağmen sahnedeki 25’lik performansı ve görüntüsüyle hiç düşünmeden Grace Jones diyorum.”

Grace Jones kimdir?
Andy Warhol’un ilham perisi, gay disko kraliçesi, tüm zamanların en acayip seksapeline sahip dişisi Grace Jones; androjen görüntüsü, bunu destekleyen kontralto sesi ve belirgin şehla gözü ile kadınsı çekiciliğin bilinen en garip temsilcisi... Hep en uçta, en kıyıda, en parlak, en eksantrik...
-----
Ahmet Tolan, İç Mimar:
Monica Bellucci'yi Gördüğüm anda heyecanlanıyorum
“İkonum Monica Bellucci. Herhangi bir filminde ya da fotoğrafta, gördüğüm anda beni heyecanlandırdığı için.”

Haberin Devamı

Monica Bellucci kimdir?
Islık sesleri arasında salınarak yürüyen, leyli gözlü dilber. Karanlıklar prensesi, gerçek bir femme fatale... Bir ressamla kamyon filosu sahibinin kızı... 90’larda modellik uğruna en büyük hayali hukuktan vazgeçip Milano’nun yolunu tutmuş. Sıfır beden güzellik şifrelerinin altını üstüne getiren heykelsi, öldürücü, vurucu kadınsı kıvrımlarla dişil zekanın birleşimi olarak tanımlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!