İşte Ali Kaptan’ın Hollandalı aşkı

Güncelleme Tarihi:

İşte Ali Kaptan’ın Hollandalı aşkı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2010 02:00

Denizci Ali Akarsu’nun Hollandalı Carolin’le yaşadığı yasak aşkı anlatan Kanal D’nin yeni dizisi “Öyle Bir Geçer Zaman ki”, geçtiğimiz hafta ekrana gelmeye başladı. İlk bölümde güzelliği kadar başarılı performansıyla da dikkat çeken Alman oyuncu Wilma Elles’le buluşup, hem rolünü hem de İstanbul’u nasıl bulduğunu konuştuk.

Haberin Devamı

DİZİDEN FOTOĞRAFLAR 

DİZİNİN KARAKTERLERİ (FOTO-GALERİ)

Merhaba, nasılsınız?       

- Merhaba, iyiyim. Ya siz? (Türkçe konuşuyor)

Ben de iyiyim, teşekkür ederim. Madem Türkçe konuştunuz, ilk olarak dilimizi öğrenmeye nasıl başladığınızı sorayım...

- İki ay önce “Türk Usulü” adlı bir filmde rol aldım. Canlandırdığım karakter İngilizce konuşuyordu ama az da olsa Türkçe konuştuğu sahneler vardı. Türkçe’yi o film için öğrenmeye başladım.

“Öyle Bir Geçer Zaman ki”de de Türkçe konuşuyorsunuz. Dizinin ilk bölümü geçtiğimiz hafta yayınlandı, siz seyrettiniz mi?

- Tabii, izledim. Çok eğlenceliydi o gün. Ekiple yemekte buluştuk, hem kutlama yaptık hem de diziyi izledik. Türkçe konuşmak çok zor aslında. Kendini ekranda görünce, bunun hakkında konuşmak daha da zor...

Peki arkadaşlarınızın, ailenizin tepkileri ne oldu? Nasıl bulmuşlar diziyi ve rolünüzü?

- Rolümü çok sevdiklerini söylediler. Diziyi de çok sevmişler. Her şeyin çok kaliteli olduğunu söylediler.

Sizce Carolin, Ali’nin peşinden İstanbul’a gelir mi?

- Carolin’in gelecek bölümlerde neler yapacağını pek bilmiyorum açıkçası. Bence İstanbul’a gelecek ve Ali’yi elde edebilmek için yapabileceği her şeyi deneyecek.

Nasıl biri Carolin, bize biraz onu anlatır mısınız?

- Carolin’in bir amacı var. Ve şu an sadece hedefine kilitlenmiş durumda. Onu elde edebilmek için de her şeyi yapabilir. Bunun için zekasını ve dişiliğini kullanıyor, stratejiler geliştiriyor. Gerçekten çok ilginç bir karakter.

ONDAN ÖĞRENECEĞİM ÇOK ŞEY VAR

Onunla ortak yönleriniz var mı?


- Ben çok duygusalım ve onun kadar akıllı değilim! (Gülüyor) Bazen onun gibi olmayı isterdim diyorum, çünkü gerçekten çok fazla iyi niyetli, dürüst ve kalbi açık bir insanım. Herkese yüreğimi açıyorum, bunun sonucunda da üzülebiliyorum. Carolin çok akıllı bir kadın, ondan öğreneceğim çok şey var.

Siz evli bir adama aşık olsaydınız, nasıl davranırdınız?

- Onun mutlu olmasını isterdim. Sırf ben onu seviyorum diye hayatını değiştirmesini istemezdim ve bu nedenle büyük ihtimalle ondan uzak dururdum. Evlendiğinizde büyük bir karar vermiş oluyorsunuz ve bir ömür boyunca eşinizin yanında olmak için yemin ediyorsunuz. Bu da yapmanız gereken şey zaten. Belki sizin için başka bir seçenek daha vardır; sizin için iyi olan başka birisi...

Bu arada dizi için bir süredir Türkiye’de yaşıyorsunuz, diziden sonra da burada kalmak ister misiniz?

- Olabilir tabii, bilemiyorum... Hayat beni nereye çağırırsa, oraya giderim. Belki Alaska’ya giderim, belki de başka bir yere. İstanbul’u da çok sevdim, eğer her şey yolunda giderse neden burada yaşamayayım?

Peki, Köln’den sonra İstanbul’daki yaşamı nasıl buldunuz?

- İstanbul’u çok seviyorum, burada olmak gerekten çok güzel. İstanbul’un manzarası bana çok ilham veriyor. Büyük duygular oluşturuyor bu şehir bende. Çok büyük ve tarihi bir şehir. Anlam yüklü...

Etrafı dolaşma şansınız oldu mu?

- Evet, birçok yere gittim. Sultan Ahmet Camii, Dolmabahçe Sarayı ve Kapalıçarşı’yı gezdim, bazı müzelere gittim, gemi turu yaptım. Ekip arkadaşlarımla da birçok yere gitme şansım oldu.

FIRINDA SÜTLACA VE BAKLAVAYA BAYILDIM

Yemekleri denemişsinizdir mutlaka, beğendiniz mi Türk mutfağını?


- Restoranlarda ne varsa hepsini denedim diyebilirim. Ayrıca sadece ben değil, Almanya’dan gelen arkadaşlarım da Türk yemeklerini çok sevdi. Çok sağlıklı görünüyor ve çok da lezzetliler. Ama ben en çok tatlıları sevdim.

Hangi tatlıları?

- Özellikle fırında sütlaca ve baklavaya bayıldım.

Türkler’i sevdiniz mi peki? Sizi iyi ağırlayabiliyor muyuz?

- Türkler çok iyi insanlar. Sıcakkanlılar, sokakta gördükleri zaman selam veriyorlar. Almanya’dakiler gibi değiller. Dükkânlarda “merhaba” diyorlar, “nasılsın” diye soruyorlar.

Set arkadaşlarınızla ilişkileriniz nasıl?

- Çok iyi. Çoğu sahnem Erkan Petekkaya’yla. O bence 360 derece bir adam, etrafında olup biten her şeyi görebiliyor. Her şeyi kontrol altında tutabilmesinden çok etkilendim. Tabii çok da iyi biri. Setten birçok arkadaşım var, birlikte dışarı çıkıp geziyoruz.

Haberin Devamı

HER GECE ‘YAPILACAKLAR LİSTEME’ BAKIYORUM

Gelecek planlarınız neler? “Bunu mutlaka yapacağım” dediğiniz bir şey var mı?

- Aslında benim yapmak istediklerimi yazdığım bir listem var, onu yatağımda saklıyorum. Her gece uyumadan önce bakıyorum.

Bu listedeki maddelerin birkaçını öğrenebilir miyiz?

- Oyunculuk, oyunculuk, oyunculuk... Birçok deneyim kazanmak, bir aileye sahip olmak, çocuk sahibi olmak...

Erkek arkadaşınız var mı?

- (Gülüyor) Bu konu biraz karışık!

Haberin Devamı

NICOLE KIDMAN’A BENZETİLİYORUM

Kendinize örnek aldığınız oyuncular var mı?


- Bana ilham veren birçok oyuncu var. Bunlardan biri Tom Cruise. O bulaşıkçıdan milyonere kadar birçok rolü oynayabiliyor. Çok disiplinli ve yaratıcı. Meryl Streep inanılmaz bir oyuncu. Johnny Depp ve Nicole Kidman da öyleler.

Nicole Kidman demişken, size daha önce ona çok benzediğinizi söyleyen olmuş muydu?

- Çok çılgınca ama evet, birçok kişiden bunu duydum. Biliyor musunuz, Tom Cruise’la Nicole Kidman’ın bir zamanlar evli olduklarını öğrendiğimde inanamamıştım! (Gülüyor)     

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!