İstanbul'u konforlu yaşıyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu konforlu yaşıyorum
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2009 00:00

“Melekler Korusun” dizisinin Erkan Hoca’sı Serkan Altunorak, yoğun set ortamından arta kalan zamanını Baltalimanı’ndaki dairesinde geçiriyor. Ünlü oyuncu, “İstanbul’u farklı ve konforlu yaşamamı sağlıyor” dediği evinin kapılarını InStyle Home dergisine açtı.

Haberin Devamı

Şu sıralar “Melekler Korusun” dizisinde Erkan Hoca karakterini canlandırıyor Serkan Altunorak. Belki de siz onu, “Yağmur Zamanı”nda Volkan, “ımkansız Aşk”ta Efe veya İstanbul Tiyatro DOT’taki “Kürklü Merkür” oyununda Elliot karakterleriyle tanıdınız... Altunorak, Ankara’dan İstanbul’a transfer olan tiyatro oyuncularından. “Ama arada bir de New York macerası var” diye söze başlıyor evinin salonunda. Bir yandan da etrafın düzenli olup olmadığını göz ucuyla kontrol ediyor. “Evde dağınıklığı hiç sevmem de” diyor gülerek.

Hacettepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nden mezun olduktan sonra New York’ta dans, drama ve müzik dallarında eğitim veren The Juilliard School’a gittiğinden bahsediyor. Sonrasında Chicago DePaul Üniversitesi’nde oyunculuk üzerine yüksek lisans yapmış. “Güzel bir dönemdi benim için” diyor gözlerinin içi parlayarak ve devam ediyor: “Aynı Friends dizisindeki gibi bir ev yaşantım vardı. Görüntü olarak da sevdiğim evlerden biridir o dizideki ev. Bu ev de biraz öyle oldu. Arkadaşlarım sıcak ve samimi bulduklarını söylerler burayı.”
  
BOĞAZIN KEYFİNİ ALINCA BAŞKA YERDE YAŞAYAMAZSIN   

İstanbul’a döndükten sonra üç ev değiştirmiş Altunorak: “ılk evim Korukent’teydi. Sonra Arnavutköy’de oturdum, ardından buraya taşındım. Sahilin ve Boğaz’ın keyfini aldıktan sonra insan başka yerde yaşamak istemiyor kesinlikle!”  

Bu eve taşınalı iki yıl olmuş. “Her şey bir sabah kalkıp taşınma kararı almamla başladı. Aslında ortada bir sebep de yoktu. Ama böyle ani kararlarım çok olmuştur hayatta” diye anlatıyor keyifle. Emlakçıya giderken, Baltalimanı’ndaki bu evin önünden geçmiş ve camdaki kiralık yazısını görmüş: “Emlakçıyla buluştuğumda, ‘Size Tarabya, Yeniköy ve Baltalimanı’ndan üç ev göstereceğim. ılk hangisiyle başlayalım?’ diye sorudu, ‘Baltalimanı olsun’ dedim. Bu apartmanı gösterince de, içini bile görmeden tutmaya karar verdim. Çok temizdi, hiç masraf yapmadım. Sadece tüm duvarlarını griye boyattım. Hemen de taşındım.”
Altunorak, taşındığı her evin ruhuna uygun dekorasyon yapmaktan yana olduğunu anlatıyor ve ekliyor: “Oturduğum hiçbir ev diğerine benzemedi şimdiye kadar.” Bu evi gördüğünde ilk hoşuna giden detaylardan biri, antrenin zeminindeki çini taşlar olmuş. “Eve nostaljik bir hava kattığını düşünüyorum. Apartman 55 senelik ve iki katlı. Yatay mimarisi ile bana eski sayfiye evlerini hatırlatıyor” diyor.

Altunorak, evinin dekorasyonunda sade ve modern bir tarz tercih etmiş. Evdeki koltuk ve sehpa gibi eşyaları kendi özel olarak çizip yaptırmış: “Yaşadığım evler çok sonra şekillenmeye başlar. Bir yeri doldurmak için gidip eşya aldığımı hatırlamam.”

İSTANBUL’UN GÖBEĞİNDE SAYFİYEDE GİBİYİM  

Düz ve köşeli formları olan mobilyaların eve maskulen bir hava kattığını düşünüyor. Evde antika eşya tutamadığını söylüyor: “Başkaları için değerli veya paha biçilmez olması hiç önemli değil. Bir eşya benimle eskiyince çok değerli sadece.”

195 m2’lik kullanım alanı olan, üç oda, salon, banyo, mutfak ve depodan oluşan bir daire onunki. Önündeki balkon yemyeşil geniş bir bahçeye bakıyor. Deniz manzarası olmasa da bahçe ona yetiyor: “Yaz akşamları daha keyifli oluyor burası. Bazen aklıma esiyor, bahçeye inip çimleri suluyorum. Günün tüm yorgunluğunu atmamı sağlıyor. İstanbul’un göbeğinde sayfiyede gibiyim.”

Her gün “Melekler Korusun”un seti için Kadıköy’e geçtiğini anlatıyor: “Trafikte geçen zamana acıyorum. Deniz taksiye binmeyi tercih ediyorum çoğu zaman. Hemen evimin önünden binebiliyor olmak önemli.” Bu ev sayesinde İstanbul’u farklı ve konforlu yaşabilmekten ötürü de şanslı biri
olduğunu düşünüyor...

Haberin Devamı

BİTMESİN DİYE AŞKI AĞIRDAN ALIYORUM

Haberin Devamı

Serkan Altunorak, formuna çok dikkat ediyor. Bazı sabahlar bisikletle Sarıyer’e kadar gidiyor. Haftanın altı günü spor yapıyor. Evde DVD izlemeye veya kitap okumaya bayılıyor: “Öyle bilgisayar oyunlarıyla falan aram yok. Sadece mail atmak ya da araştırma yapmak için kullanıyorum bilgisayarı. şu sıralar Elif şafak’ın Aşk adlı kitabını okuyorum. ınanın bitmesin diye ağırdan alıyorum"

Serkan'dan dekorasyon önerileri

Serkan Altunorak için insanlar gibi evlerin de farklı bir karakteri ve ruhu var. Peki o evini giydirirken neleri dikkate alıyor? ışte genç oyuncunun dekorasyon önerileri..

KAPILARI KALDIRIN

Burası loft tarzı bir ev olmalıydı. Salondaki gereksiz odayı ve evin genelinde var olan kapıları yok ederek işe koyuldum. Bu, eve hak ettiği ferah bir alan ve görünüm kazandırdı.

EVE GÖRE EŞYA SEÇİN

Evin ebatına göre mobilyalar yaptırdım ve yerleştirdim. Evin bana verdiği enerjiye göre de eşyaların rengi ve malzemesine karar verdim. Kişiye özel kıyafet dikmek gibi.

FARKLI ÇERÇEVELER EDİNİN

Duvarlarda farklı tarzlarda ve renkte çerçeve görmek daima hoş bir görüntü oluşturur. Bunun monotonluğu kırdığına, çerçevelediği fotoğrafa da hareket kattığına inanıyorum.

SAFARİ HAVASI YARATIN

Duvarda boyaya alternatif olarak mutlaka kağıt kullanılacak diye bir kural yok. Ham ketenden beğendiğiniz bir deseni evinizin duvarına gerin. Evinizin tüm havası değişecektir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!