İstanbul’un en iyi 10 kasabı

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’un en iyi 10 kasabı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2007 00:00

Kasaplar yaptığı yemeğin lezzetini önemseyenler için çok önemli bir adres. İstanbul’un en ünlü et lokantaları da malzemelerini en iyi kasaplardan alıyor. Kentin tanınmış kasapları, belli yörelerden özel etler getirtiyor ve sadece et satmakla yetinmiyor, danışmanlık da yapıyorlar.

Müşterilerine hangi eti nasıl pişirmeleri gerektiğini anlatıyor, restoranlara tavsiyelerde bulunuyor, kağıt kebabı, köfte, sosis, sucuk, pide içi hazırlıyorlar. İşi ilerletip hazır yemek servisi yapan veya restoran bölümü açanlar bile var. Bazılarında et bıçağı gibi aksesuvarlar, etin marine edilmesinde kullanılan baharatlar veya yemek kitapları satılıyor. Kasaplar, yeni teknolojiye de uyum sağlamış. Bazıları internet üzerinden bile sipariş alıyor.

EN Ä°YÄ°Â10

1-Dükkán Kasap/ Küçükarmutlu

2-İnci Kasap/ Eminönü

3-Yalçındağ Kasap/ Kadıköy

4-Kanarya Kasap/ Topkapı

5-Elmas Kasap/ Eminönü

6-Mücahit Kasap/ Fatih

7-Günaydın Kasap/ Bostancı

8-Okko Şarküteri&Kasap/ Ulus

9-Osman Kasap/ Sirkeci

10-CoÅŸkun Kasap/ BeyoÄŸlu

DÃœKKAN KASAP

Ä°nternetten et sipariÅŸi

2004’te Küçükarmutlu’da açılan Dükkán’ın sahibi ODTÜ mezunu Emre Mermer. Dışardan şık bir kafe veya bir giyim mağaza zincirinin şubesine benziyor. Süt danasının en gözde kesimleri dana pirzola, dana incik çok ilgi görüyor. Etler 14 gün ile altı hafta arasında dinlendiriliyor. Dükkan’da Defne Koryürek’in hazırladığı sosisler ve et ürünleri de var. Bu paketleri alıp yarım saat ısıttıktan sonra servis edebiliyorsunuz. Mermer "Eti marine ederken biberiye ve zeytinyağı kullanmalı. Eti kestiğiniz bıçak da önemli. Bunları da satıyoruz" diyor. Beş yıldızlı otellere, ünlü restoranlara et satan kasaba telefon ve internetle de sipariş veriliyor. Süt danası 29.5, dinlendirilmiş biftek 45, but 25, pirzola 45, kuşbaşı 25, kıyma 22 YTL. Kasabın yanında bir de Dükkan Steakhouse adlı restoran var. Orada pazar hariç 12,00-18.00 arası ızgara etler sunuluyor. Fatih Sultan Mehmet Mah. Atatürk Cad. No.6.Armutlu. Tel: 0212-277 38 48. www.dukkanistanbul.com

Ä°NCÄ° KASAP

Restoranlara danışmanlık

1964 yılından beri hizmet veren İnci Kasap’ın sahibi Mehmet Esen Çeviköz etlerin Trakya, Biga, Balıkesir ve Afyon’dan geldiğini söylüyor. Kuzu etinde iddialılar. En çok kuzu budu, kuzu pirzolo, kuzu fileto ilgi görüyor. İsteğe göre köfte, kuzu şiş, çöp şiş hazırlıyorlar. İşletmenin müdürü Veteriner Aykut Çakmak "Restoranların mönülerine göre et veriyoruz ve önerilerde bulunuyoruz. Etin sertliği veya kokusu ile ilgili, müşteri şikáyetleri üzerine incelemeler de yapıyoruz" diyor. Boğaziçi Borsa, Hamdi, Sahan, Develi, Plaza gibi pek çok otel ve restorana et veriyorlar. Biftek 18, but kemiksiz dana 15, pirzola dana 16, kuşbaşı 15 YTL. Pazar hariç her gün, 08.00-18.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Tahmil Cad. No: 3 Eminönü. Tel: 0212-254 47 56

YALÇINDAĞ KASAP

Gönen köftesi seviliyor

Kadıköy çarşısındaki Yalçındağ Kasap’ın sahibi Metin Yalçındağ 50 senedir bu işi yapıyor. En çok dana pirzola, dana antrikot ve bonfile ilgi görüyor. Kuzu etleri de meşhur. Gönen danasının köftesi çok lezzetli oluyor ve bu ürün çok satılıyor. Yalçındağ Kasap’ın etleri Balıkesir ve Trakya’dan alınıyor. Kasap, özel sipariş alıyor. Etin yanında kekik hediye ediliyor. Go Mongo’dan Namlı’ya, Konyalı’dan Ulus 29’a kadar pek çok restoran etini buradan veriyor. Demet Akbağ, Fatih Terim, Ali Sabancı, Erol Evgin gibi ünlü müşterileri de var. Biftek 22, kemiksiz but 14.5, pirzola 18.5, kuşbaşı 17.5, kıyma 15.90 YTL. Haftanın her günü açık. Yağlıkçı İsmail Sok. No: 13 Kadıköy Çarşısı. Tel: 0216-418 80 40

KANARYA KASAP

Ünlü kebapçıların dükkanı

Fındıkzade’deki bu 30 metrekarelik kasabı 1970 yılından beri Bilgin Şahin işletiyor. Pirzola, bonfile, kuzu şiş gibi et çeşitleri bulunuyor. Şahin, "Pirzola gibi kemiğe en yakın olan et en iyi ettir. Et az veya orta pişmiş yenmeli" diyor. En çok pirzola ve biftek ilgi görüyor. Telefonla sipariş alınıyor. Biftek 17, pirzola 16, kuşbaşı 16, kıyma 15 YTL. Kaşıbeyaz, Hacıbozanoğulları ve Mabeyn gibi ünlü et lokantalarına et veriyor. Afyon ve Balıkesir’den haftada 2 gün et geliyor. Toktamış Ateş, Mesut Parlak, Şansal Büyüka, Alaaddin Metin müşterileri arasında. Pazar hariç haftanın her günü 08.00-21.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Oğuzhan Cad. No:23 Fındıkzade. Tel: 0212- 521 60 37

ELMAS KASAP

Pide içi ve kağıt kebabı hazırlıyor

Eminönü’ndeki 25 metrekarelik kasabı Elmas kardeşler birlikte çalıştırıyor. Etleri Balıkesir’den getirtiyorlar. Piliç, kuzu şiş, köfte, pirzola gibi et çeşitleri bulunuyor. Ayrıca müşterilerin isteğine göre pidelerin iç malzemelerini hazırlıyorlar; özel olarak káğıt kebabı da yapıyorlar. Telefonla da sipariş verilebiliyor. Ekrem Elmas "Yağlı ve sulu etin tadı çok güzeldir. Müşterilerimize eti piştikten sonra ılık tabağa alıp birkaç dakika dinlendirmelerini tavsiye ediyoruz" diyor. Elmas Kasap, Tiryaki Ocakbaşı Restoran, Beyti Restoran ve Pandeli Restoran’a et veriyor. Süt danası 20, biftek 22, kuzu but 16, kuzu pirzola 20, kuşbaşı 20, kıyma 18, bonfile 30 YTL. Kalçın Sok. No: 9 Eminönü. Tel: 0212-522 07 83

MÃœCAHÄ°T KASAP

Baharatlı sucuğu meşhur

55 yıllık bu kasabın sahipleri dede, baba, oğul, üç kuşaktır et içinde. Mücahit Düşer "İyi bir kasap bonfile olacak eti üç gün dinlendirmeden müşterisine vermemeli. Üç gün kemiği üzerinde et dinlenmeli" diyor. Özel baharatlar kullanarak sucuk hazırlıyorlar. Ayrıca müşterilerin isteğine göre kuzu şiş ve kaşarlı hamburger yapılıyor. Hatta soranlara yemek tarifi bile veriyor, broşür dağıtıyorlar. Telefonla sipariş alınıyor. Develi’den Köşebaşı’na, Sedir’den Hacıoğlu’na kadar pek çok restorana et veren kasapta kıymanın kilosu 13, biftek 19, but 13, pirzola 14, kuşbaşı 15 YTL. Pazar hariç her gün, 08.00-21.00 arası açık. Hasanhalife Mah. Sarıgüzel Cad. No: 59/C Fatih. Tel: 0212-635 54 78/79

GÃœNAYDIN KASAP

Üstü kasap altı restoran

40 yıl önce Bostancı’daki kasaplar çarşısının içindeki bu dükkanın sahibi Cüneyt Asan, iş hayatına ikinci sınıfta bir kasap dükkánında başlamış. "Hayvanlarımızı kendimiz yetiştiriyoruz. Bu sayede, çok daha sağlıklı ve kaliteli et temin edebiliyoruz" diyor. Bülent Ersoy, Hakan Şükür, Ebru Gündeş gibi ünlü isimler Günaydın’dan alışveriş yapıyor. Papermoon, Sunset, Mango gibi pek çok restoran da etini buradan alıyor. Kıymanın kilosu 18, bonfile 29, tavuk rosto 15, kuşbaşı 19 YTL. Günaydın her gün 08.00-22.00 arası açık. Alt kattaki lokanta kısmının mönüsünde kebaplar, kuzu tandırlı Buhara pilavı, nar ekşili patlıcan söğürme gibi yemekler var. Bostancı Kasaplar Çarşısı, Günay Et Pazarı. Tel: 0216-519 99 10/15

OKKO ÅžARKÃœTERÄ° & KASAP

Pilavlı taç pirzola

Okko’nun sahibi Muhsin Okuyucu. Okko’da en çok t-bone, dana biftek, taç pirzola ilgi görüyor. Taç pirzola, pilavıyla beraber pişmiş olarak da satılıyor. Kilosu 34.80 YTL. Etler özel testere ile doğranıyor ve çeşitli şekiller veriliyor. Et baharatı ve yemek kitapları da buradan alınabiliyor. Okko Şarküteri etleri Biga’dan getirtiyor. Kuzu rosto, dana rosto 34, tavuk rosto 15, kıyma 18.45, bonfile 34.80 YTL. Pazar hariç haftanın her günü 08.00-22.00 saatleri arasında açık. Kozyatağı ve Erenköy’de de şubesi bulunuyor. Gülben Ergen, Seda Sayan, Stelyo Pipis, Çağla Şıkel, Kadir İnanır gibi ünlü müşterileri var. Adnan Saygun Cad. M.Salih Rüştü Sok. No: 1 Ulus. Tel: 0212-324 63 63

OSMAN KASAP

Beyti kebabında iddialı

1923 yılında kurulan Osman Kasap’ın sahibi Tarık Canbay, dedesinden kalma bu 3 katlı dükkánı 1984’ten beri işletiyor. Kuzu eti Balıkesir’den, dana Trakya’dan geliyor. En fazla pirzola, biftek ve bonfile tercih ediliyor. İsteğe göre kebap yapılıyor. Beyti kebabında iddialılar. Telefonla da sipariş veriliyor. Soğuk hava tertibatlı araçlarla kapıya teslimat yapılıyor. Biftek 23, kuzu but 17, pirzola 19, dana kuşbaşı 19, kıyma 17 YTL. Pazar hariç haftanın her günü 08.00-20.00 saatleri arasında açık. The Marmara, Kalyon, Güneş Otel ve Hünkár gibi lokantalara et veriyorlar. Hamidiye Cad. Eskıduyunuumumiye Sok. Nafız Bey İş Hanı Sirkeci. Tel: 0212-522 00 02

COÅžKUN KASAP

Kuzu şiş, köfte hazırlanıyor

Beyoğlu’ndaki Coşkun Kasap’ın kökleri 1905 yılına uzanıyor. Sahibi İbrahim Ersoy "Kasap dükkánına gittiniz mi, kasap sizi tanıyor ve size ne vereceğini biliyor olmalı. Hangi tür hayvanı, ne tür eti sevdiğinizi, ne çeşit et pişirdiğinizi kasabınız bilmeli. Böylece size ona göre et seçer ve verir. Dünyaya bir daha gelsem yine bu işi yaparım" diyor. İsteyenlere kuzu şiş, köfte, kaburga hazırlanıyor. Telefonla sipariş alıyor. Müşterileri arasında Hale Soygazi, Cemil İpekçi, Ali Poyrazoğlu, Mehmet Ali Özpolat gibi isimler bulunuyor. Etler Balıkesir’den geliyor. Antrikot 21, fitilli bonfile 25, fitilsiz bonfile 29, kıyma 17 YTL. Sahne Sok. No: 32 Beyoğlu. Tel: 0212-244 29 62
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!