İstanbul’un burnunun dibine Olimpos-Sundance kurdular

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’un burnunun dibine Olimpos-Sundance kurdular
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2008 00:00

Golden Beach’e Taksim’den otomobille 40 dakikada vardık. Yolda bol bol tabela var, kolayca buluyorsunuz. Buranın İstanbul olduğuna inanamayacaksınız. Girin, galeri bölümünden diğer fotoğraflara da bakın. www.goldenbeach.net (212) 252 22 92

Antalya’da bungalov ve ağaç evleriyle ünlü Olimpos, Sundance, Kelebekler Vadisi gibi yerleri, gitmemiş olsanız da duymuşsunuzdur. Bunların ortak özelliği gizemli Doğu’yu keşfe çıkan çiçek çocukların Türkiye’den geçerken uğradıkları başlıca adresler olmaları. Tabii çiçek çocuklar zamanından bu yana çok şey değişti. Kelebekler Vadisi rocker kalırken, Olimpos-Çıralı hattı orta sınıflaştı, Kemer Sundance ise evrilerek burjuvalaştı. Teoman, Özlem Tekin gibi beğendiğiniz pek çok rock yıldızına burada tatil yaparken rastlayabilirsiniz. Pek rock yıldızı sayılmam ama bu sabah itibariyle, bana da...

Yok efendim, niyetim tatile gidiyorum diye hava atmak, siz şehirde kalıp çalışanlara nispet yapmak değil. İstanbul’un burnunun dibinde bir yer açıldı, ona peşrev yapıyorum, resmen Olimpos’u-Sundance’i Sarıyer’e taşımışlar. Test edildi, onaylandı, şehirden kaçamıyorsanız, haftasonu kaçamağı için mükemmel.

Golden Beach, etrafında hiç yapılaşma olmayan özel bir vadiye kurulmuş. Kendine ait bir koyu, iki plajı var. Bungalovlar vadiye uyumlu olacak şekilde yapılmış, ortaya büyük bir de ağaç otel kondurulmuş. Denizden hiç kesilmeden esen rüzgar sayesinde plajda değil yaylada gibi hissediyorsunuz. Zaten bungalovlar Karadeniz evleri gibi tasarlanmış. Arka tarafta, 5 kilometre içeride bir de göl var. İsteyen atv motor kiralayıp buraya gezmeye gidiyor. Uyanık organizatörler burayı nasıl keşfetmemiş? Aslında tam festival yapılacak yer. Mis gibi, sonra dönen dönsün, kalan bungalovda yatsın aşağa!

Yılın en seksi partisinden seksi notlar

Geçen haftasonu muhteşem bir organizasyonla Kapadokya inledi. JB’nin bütün partileri güzel oluyor ama geçen cumartesi gecesi Kapadokya’da yaptıkları bugüne kadar gördüklerimin en iyisiydi. İşte 200 kişilik özel davetli grubu için verilen o partiden notlar:

Partinin verildiği vadinin adı Aşk Vadisi. Adının böyle olmasının nedeni, Kapadokya’daki o ilginç kayaların en fallik olanlarının burada bulunması.

Parti, İstanbul’dan kaldırılan özel uçakta başladı. Popçu, gazeteci, oyuncu ya da çılgın kontenjanından alanında isim yapmış 200 kişiyle dolu bir uçak. Ünlüsü ünsüzü, memeleketin en güzide uçukları cımbızla seçilmiş durumda. Hayır, uçak eskaza düşse, cemiyet hayatı felce uğrayacak.

Partinin çılgın kızı Zeynep Tunuslu daha uçakta eğlenmeye başladı. Anladığım kadarıyla son anda katılmış. Herhalde yer yoktu ki, yolculuğunu yolculu koltuklarda tamamladı. Fakat çok zarif bir hanım! İliştiği hiçbir koltukta 10 dakikadan fazla oturmadı.

Geceleme bölgeye özgü mağara odalardaydı. Eğer Göreme yöresine giderseniz, mutlaka mağaradan yapılmış odaları olan bir oteli tercih edin, hoşunuza gidecek. Bu mağara odaların afrodiziyak etkisi mi var nedir, insanın tuhaf, ilkel ne kadar dürtüsü varsa tepesine çıkıyor.

Benim bittiğim an DJ’lik yapan Boy George’un kıyafetindeki payetli-parlak anarşizm işaretlerini farkettiğim an oldu. Yoksa o şahane viskili kokteyllerin bir kabahati yok. Pilim erken bitti, otele kaçtım. Aslında katılmak çok güzel olurdu, sabahın ilk ışıklarıyla davetlilere bir balon sefası yapıldı.
NE VAR, NE YOK?

POP SEVENLERE


Sihirbaz Ortaç Arena’da

Oynak popun sihirbazı Serdar Ortaç, bu akşam Kuruçeşme Arena’da konser veriyor. Biletler 60 lira ama size ne olacağını söyleyeyim: Kalabalıktan kıyamet kopacak, Kuruçeşme’de yer gök inleyecek. Saat 20.00’deki konsere Kadıköy, Beşiktaş, Kabataş ve Üsküdar’dan tekneler var. İki yıl aradan sonra çıkardığı yeni albümünün ilk konseri bu. Tek bir slow şarkısını dinledim ama bu yeni albümünün de coğrafyamızı enseden yakalayacağına, sonra da sallamaya başlayacağına eminim. Nasılsa sihirbazın elinde formülü var.

ROCK SEVENLERE

Jethro Tull İstanbul’dan sonra Ankara’da

40. yılını kutlayan Britanya efsanesi, bu akşam 21.00’de İstanbul Arena’daki konserinin ardından pazar günü Ankara Hacettepe Üniversitesi’nde olacak. Dünya turnesindeki gruba biletler Biletix’te Ankara için 40-100, İstanbul için 38-165 lira. (216) 556 98 00.

NE YESEK?

GBK’de etsiz hamburger

Türkiye’deki ilk şubesini Kanyon’da açan Londra’nın ünlü hamburger restoranı Gourmet Burger Kitchen’da, vejetaryenler için dört farklı hamburger seçeneği var. Yeşil mercimek, keçi peyniri ve portobello mantarı gibi alternatifler mümkün. (212) 353 03 23.

YURTTAN KISA KISA

ANKARA: Ferhat Göçer yeni albümünün turne konserlerine devam ediyor. Bu akşam 21.00’de Anadolu Gösteri Kongre Merkezi’nde yeni şarkılarını söyleyecek. Pazar günü ise Konya Rixos Otel’de dinleyebilirsiniz. Biletler Biletix’te 45-66 lira.

İZMİR: Portecho bu akşam Opus Bar’da çalacak. Eğlence 23.30’da başlıyor. Biletler 23 lira.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!