İstanbul’da Kuşevi Fabrikası açılıyor

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’da Kuşevi Fabrikası açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2009 00:00

Amerika’da sayısız şovlar sergileyen Cirque Mechanics adlı grup, Birdhouse Factory (Kuşevi) isimli şovlarıyla 10-13 Aralık arasında 5 gösteri için İstanbul Tim Maslak Show Center’da.

Amerika’nın en ünlü gösteri kumpanyalarından olan Cirque Mechanics, çıktığı dünya turnesi kapsamında ilk defa Türkiye’ye geliyor. Moskova Sirki’nin eski çalışanları, dünyaca ünlü dansçıları ve akrobatlarından oluşan bu dev kadro izleyenlere gerçek bir şov yaşatıyor. Müzik, drama, dans ve mizahı, geleneksel sirk becerileriyle birleştiriyorlar. Fiziksel performansları, başta çocuklar olmak üzere her yaştan seyirciyi büyülüyor.
Hikâye, 1930’larda büyük buhran döneminin tam ortasında bir ıvır-zıvır fabrikasının gündelik hayatında geçiyor. Fabrikadaki işçiler kaza geçiren bir kuş sayesinde bir araya gelirler. Bir yandan kuşun tedavisi ile ilgilenirler, bir yandan da monotonluktan kurtulmaya çalışarak gizli kalmış becerilerini sergilemeye başlarlar. Böylece eskiye göre daha eğlenceli ve duygusal yöntemlerle kuşevleri yapmaya başlarlar. Kuşevi Fabrikası’nı tasarlayan Chris Lashua, gösteriyi mekanik ve akrobasi ile birlikte kullanıyor. Kuşevi, tiyatro ve sirkin yanında bilim, matematik, sanayi, tarih ve sanat hakkında önemli bir platform oluşturuyor.
Gösterinin tasarımcıları, Meksika doğumlu ressam Diego Rivera’dan, Pulitzer ödüllü karikatürist Rube Goldberg ile ünlü İngiliz komedyen Charlie Chaplin’den etkilenmiş. Bir hareket koreografisi olan Kuşevi, 10-13 Aralık arasında İstanbul’da izleyicileri ile buluşacak. Gösterinin biletleri 40 ile 100 lira arasında değişiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!