İstanbul’da keşfedilmek zor dünyaya Londra’dan açılacağım Hakan Yıldırım

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’da keşfedilmek zor dünyaya Londra’dan açılacağım Hakan Yıldırım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2009 00:00

Londra’dan yeni bir işbirliği ile dönen Hakan Yıldırım’ın yaz koleksiyonu, Beymen’de satılmaya başladı.

? 2008 Ocak ayında tası tarağı toplayıp Londra’ya gitmiştiniz. Hoşgeldiniz, kesin dönüş mü yaptınız?
- Tam değil. Sadece orada benim için gerekli olan zemini oluşturdum. Artık Türkiye’de daha fazla zaman geçireceğim.
? Nasıl bir zemin bu? Londra’ya gidiş amacınız tam olarak neydi?
- Gitme sebebim arınmak, dinlenmek, kendime gelmek, kendi kalabalığımdan kurtulmaktı. Bunları başardıktan sonra çalışmaya başladım. Sonuç olarak sivrilen tasarımcıları destekleyen İngiliz bir grupla işbirliği yaptım. 2010’dan sonra onların da desteği ile Hakan Yıldırım markası, dünyaya Londra üzerinden pazarlanacak.
? Markanız 10. yılını kutluyor. Bu saatten sonra yol haritanızı değiştirmeye nasıl karar verdiniz? İstanbul’dan ümidinizi tamamen kestiniz mi?
- İstanbul’da keşfedilmek çok zor. Yaptığın işi dünyanın görüyor olması lazım. Bunun için de üç moda merkezinden birine gitmen şart. Gönlüm İstanbul’da keşfedilmeyi çok isterdi. Bunun için de çok uğraştım. Ama olmuyor. Londra’daki ajansım portfolyomu ilk gördüğünde inanamadı. Sen bu işlerle nasıl bu noktada olursun dediler.
? Peki neden Paris ya da Milano değil de Londra?
- Londra’daki yaşam şeklini seviyorum. Oranın dili bana yakın. Dünyadaki bir çok tasarımcının keşfedildiği yer orası. Paris’te Dior ve Chanel’in ortasında fark edilmen çok zor. Londra gençlere ve yeniliğe daha yakın bir merkez.
? Türkiye’ye 2009 yaz koleksiyonun ile döndün ve bu koleksiyon Beymen’lerde satılmaya başladı. Bu gelişme nasıl oldu?
- Londra’da moda çevrelerinde tanıştığım herkes biraz konuştuktan sonra bana “E peki Beymen’de satıyor musun” diyordu. Ben de bunun neden gerekli olduğunu anlamıyordum. Onlara benim atölyem Nişantaşı Beymen’in yan apartmanında, isteyen oraya geliyor diyordum. Tesadüfen Beymen satın alma ekibi benden randevu istedi. Koleksiyonumu gördüler ve sipariş verdiler.

ATÖLYEME GELMEYE ÇEKİNEN BEYMEN’E GİDİYOR

? Beymen’de satmak ne demekmiş?
- Kesinlikle bir prestij noktası. Gerçi koleksiyonumu ben Beymen’e hep çok yakıştırdım ama girişimci bir insan olmadığım için gidip kimselerle konuşmadım. 10 gündür yaz koleksiyonum orada satılıyor ve çok keyifli gidiyor. Her gün yeni siparişler geliyor. Atölyeme gelmeye çekinen kadınlarla buluşuyorum.
? Kadınlar atölyenize gelmeye niye çekiniyorlardı?
- Elbise almak için bir apartman dairesine girmek, üçüncü kata çıkmak, zili çalmak, kapıyı birinin açmasını beklemek herkes için kolay değil. Benim de duvarlarım var. Ürkütücüyüm galiba. Beymen sayesinde işler daha kolaylaştı. Hem Balenciaga ve Lanvin gibi markalarla yan yana sergilenmek de büyük keyif.
? Sizin markanızı tercih eden kadınların ortak özelliği nedir?
- Sakin görüntüleri seven kadınlar onlar. Gizemli, dekoltenin göze sokulmadığı tasarımlardan hoşlanıyorlar.
? Sizin en sevdiğiniz dekolte nedir?
- Daha çok sırt dekoltesi seviyorum. Çünkü ben göğsün teşhir edilmesinden hiç hoşlanmıyorum. Hele ki büyük göğüs ise hiç! Onun yerine güzel bir sırt dekoltesi çok daha iyi.
? Son olarak markanızı tercih eden ünlü kadınlara bir kaç örnek verir misiniz?
- Lal Dedeoğlu, Bergüzal Korel, Fatoş Yalın, Derin Mermerci... Yeter mi?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!