İstanbul’da bir Judy Garland âşığı

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’da bir Judy Garland âşığı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2014 01:56

Sahnelere ilk kez 13 yaşında adım atan, folk, indie ve barok pop dünyasının kısa sürede idolleştirdiği Rufus Wainwright 11 Nisan’da Maçka Küçükçiftlik Park’ta.

Haberin Devamı

Kariyerinin en başarılı hit şarkılarını bir araya getirdiği ilk toplama albümü ‘Vibrate: The Best of Rufus Wainwright’ için çıktığı yeni dünya turnesi programına İstanbul’u da ekledi. Mutlaka gidin!

Sezonun ilk ve en önemli açıkhava konserlerinden biri için gün sayıyoruz. 11 Nisan akşamı Maçka Küçükçiftlik Park sahnesinde Avea Escape To Music konserleri kapsamında bu sezonun üçüncü konseri için kendi janrının en önemli isimlerinden Rufus Wainwright sahnede olacak. İki adet JUNO ödülünün yanında birçok Grammy, BRIT adaylığına da sahip olan Rufus, kariyerinin en başarılı hit şarkılarını bir araya getirdiği ilk toplama albümü ‘Vibrate: The Best of Rufus Wainwright’ için çıktığı yeni dünya turnesi programına İstanbul’u da ekledi. Albümüyle aynı adı taşıyan turnesine 4 Mart’ta Dublin’de başlayan Rufus Wainwright, Avrupa turnesinin şimdilik son ayağı olan İstanbul’dan sonra konserlerine Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve Fransa’da devam edecek.
Judy Garland’a olan büyük hayranlığı ile tanınan sanatçı, toplama albümü için ‘Me and Liza’ adlı yeni bir şarkı da kaydetti. Daha önce Garland şarkılarını yorumladığı bir konser dizisi yapan ve bu kayıtları albüm olarak yayımlayan Rufus, o dönemde bu durumdan hiç memnun olmadığı söylenen Judy Garland’ın kızı Liza Minnelli ile bazı problemler yaşamıştı. Şarkı, Rufus’un bu olaylardan sonra Liza ile hissettiklerini anlatıyor. Annesi, babası, teyzesi ve ablası Martha’nın da dahil olduğu son derece yetenekli bir müzisyen ailenin parçası olan Rufus, folk, indie ve barok pop dünyasının kısa sürede benimseyip idolleştirdiği bir isim olarak tanınıyor. Sahnelere ilk kez 13 yaşında adım atan Rufus Wainwright, The New York Times ve The Village Voice gibi prestijli yayınlar tarafından büyük bir ilgi ile karşılanan ilk albümünden sonra da kariyerine emin adımlarla devam etti. Poses, Want One, Want Two, Release the Stars ve büyük bir tutkuyla sevdiği en büyük ilham kaynağı Judy Garland’a adadığı Rufus Does Judy at Carnegie Hall adlı canlı kaydı hem hayranlarından hem de eleştirmenlerden tam not almayı başardı.
Amy Winehouse’u dünya çapında üne kavuşturan albümlere imza atan Mark Ronson’ın prodüktör koltuğunda oturduğu 2012 tarihli son stüdyo albümü ‘Out of the Game’i Elton John, David Bowie ve Queen’in aralarında bulunduğu, büyük saygı duyduğu isimlere adayan Rufus’un toplama albümünü takiben yayımlayacağı yeni albümü de şimdiden merakla bekleniyor. Wainwright başta ‘Going to a Town’, ‘Out of the Game’, Cohen cover’ı ‘Hallelujah’, ‘Poses’, ‘Foolish Love’ ve ‘Tiergarten’ olmak üzere çok sayıda yeni ve eski hit şarkısını peş peşe 11 Nisan Cuma akşamı piyanosunun başına geçerek İstanbullu hayranları için seslendirecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!