Ä°stanbul böyle sergi görmedi

Güncelleme Tarihi:

İstanbul böyle sergi görmedi
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 17, 2006 13:57

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nde (SSM) 26 Mart’ta kadar açık kalacak Picasso İstanbul’da sergisinin ziyaretçi sayısı adeta bir şehir nüfusuna ulaştı. Sergiyi 210 bin kişi gezdi. Sabancı Müzesi’nden yapılan açıklamaya göre, son haftasına giren sergiye gösterilen yoğun ilgi nedeniyle, müzenin ziyaret saatleri uzatıldı. Sergi, 20-26 Mart tarihleri arasında salı, perşembe ve cuma günü 20.00, çarşamba ve cumartesi 22:00, pazar günü ise 19.00’a kadar ziyaret edilebilecek.

Haberin Devamı

EN ÇOK KADINLAR ZİYARET ETTİ

Sergi kapsamında düzenlediği konferanslar, çocuk atölyeleri, galeri sohbetleri ve engellilere yönelik programlarla zengin bir program sunan müze, en çok cumartesi günleri gezildi. Şimdiye kadar 210 bin kişinin gezdiği sergiye en yoğun ilgiyi 19-25 yaş grubu gösterdi. Ziyaretçilerin yüzde 51’ini kadınlar oluşturndu.

"BEN PÄ°CASSO" KÄ°TABI

Sabancı Müzesi, Picasso’yu geniş kitlelere tanıtma hedefinden hareketle "Ben Picasso" isimli bir çocuk kitabı ve görme engellilere yönelik özel katalog hazırladı. Sibel Sonmaz’ın kaleme aldığı, Cem Kızıltuğ’un ise ilüstrasyonlarını hazırladığı kitap, müzeyi ziyaret eden çocuklara Picasso’yu yalın bir dille tanıma olanağı sundu.

"GÖRME ENGELLİLER İÇİN KATALOG"

Görme engelli ziyaretçiler ise Braille alfabesiyle hazırlanan katalogdaki kabartma metin ve tablo ilüstrasyonlarla Picasso’nun tüm sanatsal dönemlerinden bir eseri derinlemesi inceleme fırsatı buldu. Ä°lk kez gerçekleÅŸtirilen uygulama, görme engelli okullarında verilen modelaj dersinde de kullanılacak. Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!